Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Kalmar fredag 4/12

FSport fantasy trav

Fredagskvällen bjuder på topplopp från Kalmar. 9 Ready Tonight som vann Finalen i Treåringsserien med 150 000 i förstapris senast imponerade stort på mig och blir min vinnare återigen.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
13 Beluga West har fått tre lopp i kroppen efter lite vila och man har spänt bågen rejält. Riktigt svåra stolopp hela tiden och har redan varit tvåa i ett försök. Har visat att hon har tunga avslutningar sista varvet och vore värd en seger. Vettig favorit.
Motbuden :
14 Orlando vurmade jag för lite senast men det blev galopp direkt och sen fullföljde hon helt ok efter en invändig resa och gick i mål som fyra. Det var ändå lite skrik på henne senast för hon gick från mitten av rankingen till favorit. Starterna innan har hon varit med i både Stoderbyt och Breeders.
Känns som en av två.
7 Jean’s Passion borde kunna riva åt sig ledningen härifrån och då kanske hon kan utmana mina favoriter men det är mycket som ska klaffa.
Skrällen :
10 Bring Me Wine, det är ju ändå fredag. Skämt åsido så inledde hon karriären på bästa sätt och kapacitet finns. Dock bara tre år och har inte fått till det från svåra spår.
Skulle det lösa sig och hon kommer bra till så kan hon skrälla.
Vår Vinnare :
13 Beluga West

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
9 Ready Tonight har verkligen övertygat i sina två segrar på slutet. Jag skrek ju ut honom senast mot Kurri Jari Boko och Despot Power och jag blev inte besviken.
Det syns lång väg att det är en klasshäst och jag ser ingen anledning till varför han inte ska kunna plocka ner samtliga igen. Rätt så kvick ut och har bra startrygg. Tredje raka?
Motbuden :
1 Mellby Ironman vann från spets senast men det var knappt. Motståndet var visserligen ganska hårt så visst var insatsen ok. Bergh lär göra allt för att hålla upp innerspåret här. Kan gå men nja. Ingen jättefeeling att han står hela vägen in i mål.
10 Toto Barosso kör Peter istället för favoriten och har visat att han duger i dessa sammanhang.
Tror man söker varandras ryggar under slutvarvet och går han vinnande ur den striden så utmanar han nog favoriten.
2 Vici Volantes var verkligen värd segern senast och visade bra form. Blir nog svårt att nå ledningen igen men borde bli vinstfarlig från detta spåret oavsett om Jepson väljer rygg ledaren eller 3 ytter.
6 Kurri Jari Boko var faktiskt bättre än vad jag trodde senast även om han fortfarande var överspelad som favorit. Höll helt ok som trea från dödens men risk för vingel igen.
Sen tycker jag Veijo inte riktigt har samma körhänder som för ett par år sen.
Vid väldigt bred gardering i så fall.
Skrällen :
11 Furies Rain är Untersteiners tredje häst i loppet men verkar bli lite bortglömd. Hela tiden startat i absolut tuffast konkurrens och gör inte bort sig här. Bra streck till 3%.
Vår Vinnare :
9 Ready Tonight

Spelförslag :
DD 1 : 10-13-14
DD 2 : 9 Ready Tonight

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.