Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Halmstad måndag 23/11

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Bra avslutning på förra veckan där båda förstahästarna vann och dubbeln gav ca 20ggr degen.
Mest nöjd med utskriket av Untersteiners 8 Ready Tonight som till slut bara blev tredjehandare och gav för mig helt sjuka 5.57 på vinnarspelet.
Skönt med stolpe in.
I kvällens tävlingar så har tjejerna fördel i båda avdelningarna men ändå är det två killar som bär favoritskapet. Finns det värde i det tro?
Jag kommer i alla fall att såga en av favoriterna och chansa hej vilt då jag tycker att båda favoriterna är ganska sårbara. Ska jag välja en hade jag nog stannat på 1 Fortune Mearas som trots allt har bra spår och stort kunnande. Det blir många kombinationer och lägre insats istället.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
7 Tony Afrika ser ut att på förhand ha en otroligt bra uppgift här då han trots spåret bör vara god spetskandidat ändå. Familjen Kolgjini brukar inte lägga några fingrar emellan när man vill komma till spets och övriga är nog nöjda med den ryggen med. Vid första anblick på loppet så vill man ju jobba bort en sån här favorit då jag inte tycker insatserna på slutet motiverar så stor favoritskap men ju mer man vrider och vänder på startlistan så ser man att han möter ganska billigt motstånd ändå.
Klar förstahäst och vettig chansspik men jag blir inte förvånad om han släpper någon förbi sig sista 50m.
Motbuden :
4 Callmesally har inte rosat marknaden riktigt i år men inte alls varit dålig för det. Det har varit tuffare gäng än detta och hon går allra bäst i spets vilket det inte riktigt varit läge för på slutet.
Nu provar man även Thomas Uhrberg i sulkyn vilket är lite intressant. Lär ta spets initialt och skulle man svara favoriten så ligger han riktigt pyrt till. Har 8/12 från ledningen med 3 andrapris till det så egentligen borde man verkligen vilja prova i spets idag.
10 Bastian har Hanna lyckats bra med men varken spår eller distans är helt optimala ikväll. Dock så tror vi ju att favoriten kan få det tufft att stå hela vägen vilket gör att man letar spurtstarka hästar och då är Bastian rätt kille att hålla i handen. Med tempo på loppet tror jag han plockar ner många. Kanske alla?
3 Cheri De Vie gick fort näst senast fram till fjärdepriset och ”vann” klungspurten men utan att det kanske slog gnistor direkt. Gick i alla fall i mål på en snabb sluttid och här kan hon få perfekta loppet om dom slåss lite om tät inledningsvis.
8 Mellby Guard har antingen suttit fast eller haft svåra utgångslägen och det är samma idag men vi hoppas ju på lite körning mellan Tony Afrika och Callmesally inledningsvis vilket kan öppna upp för även de med lite sämre spår. Nio segrar och arton placeringar totalt top 3 på 35 starter är starka papper så med lite flyt från spåret så kan han absolut utmana.
Skrällen :
2 Liza With A Z vet ni som följer tipsen att jag ofta har som skrällbud och jag tycker fortfarande att hon gör sig gällande i nuvarande klass. Rent tidsmässigt kan hon matcha t o m de bästa i loppet men hon behöver ju sitt lopp för att utmana om segern. Bra spår och är i stort sett garanterad rätta resan härifrån.
Vår Vinnare :
10 Bastian

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
1 Fortune Mearas har lämnat ”Båhten” och återfinns nu hos Johan Untersteiner. Kanske lite förvånande ändå att han blir så pass stor favorit när han gör comeback efter skada och inte startat sen i mars månad.
Kapacitetsmässigt klart bäst i detta gäng men spåret oroar lite då det finns startsnabba konkurrenter utvändigt och även om han skulle mot förmodan lyckas svara upp innerspåret så kanske det ger mjölksyra sista 100m då både 3 Firewire och 7 Felix V.M kan öppna snabbt.
Motbuden :
2 Zephyr Kronos gör debut för Kolgjini och kommer med goda vitsord. Har tidigare haft tendenser att hetsa upp sig och jag tror han lägger iväg bra från start här. Kanske att man vill ha en rygg att hålla honom lugn i alternativt låta honom löpa ut från ledningen, i vilket fall räknas han från bra läge.
11 Vikens Fingerprint känner vi igen från V75 vid det här laget och han har inte gjort bort sig där. Tampats i Stoeliten vilket gett hårdhet och har en riktigt vass avslutning. Tidig här.
12 M.T Mighty Winner har verkligen visat form senaste starterna men läget här är ju helt iskallt. Dock startsnabb och kan med lite tur slinka igenom från start så jag vågar inte såga honom helt.
9 Wonderboy vinner inte så ofta då man ofta söker smyglopp in i det längsta men idag har han ju verkligen läget på sin sida för just det. Kan gå.
Skrällen :
4 Dizzy River börjar komma lite till åren men kunnande finns ju absolut och med lite klaff och en favorit som inte orkar stå hela vägen kan han nog överraska en hel del.
Vår Vinnare :
2 Zephyr Kronos

Spelförslag :
DD 1 : 3-4-8-10
DD 2 : 1-2-11-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.