Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby torsdag 19/11

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Kvällens tävlingar på Åbytravet bjuder på två riktigt fina lopp med V75-glans över sig. Inledningen är ett rafflande lopp över korta häcken och jag tycker det känns som att Stefan P Petterssons 3 Amerindienne blir lite bortglömd här. Visst imponerade favoriten näst senast men tror han får svårt att svara upp innerspåret och blir därav lite beroende av tempot trots open stretch.
I avslutningen tror jag 11 Vikens High Yield gör slarvsylta av hela gänget om han bara är hälften så bra som senast.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
1 Uncle Töll trodde jag på senast men han var sådär. Riktigt bra loppet innan och även om han inte lyckas svara ut alla från start här så finns det ju som bekant open stretch på Åby.
Starten innan var han helt lysande som hängande i tredjespår genom första sväng innan han parkerade i dödens och bara var bäst även om vinstmarginalen krympte hela vägen in mot mål.
Sättet han vann en Klass II final på var imponerande. Farlig om senast var en tillfällighet.
Motbuden :
10 Quick Lane imponerar mest hela tiden och har vunnit hela sju lopp vilket nästan är hälften av alla starter. Har två av två på distansen, dock från framspår men har en bra rygg i starten och borde kunna komma igenom fint från start. 
3 Amerindienne gick äntligen felfritt senast och gjorde en ok insats från bakspår. Nu har man läge för ledningen här där han är obesegrad på fyra försök.
Har snabba tider i kroppen och barfota runt om. Klart intressant och känns som att det är dags nu.
6 Roller Coaster Ås vann senast efter lite vila och det är klart att det alltid är positivt. Dock så körde man som tokar i täten och det var inte direkt så att han seglade undan på upploppet utan det var sega ben. Går säkert framåt med loppet i kroppen och nu hänger man på biken vilket är ytterligare plus. Jag är ändå tveksam då han inte alls öppnade snabbt från samma spår senast och riskerar att bli lite hängande här. Nja..
9 Rushida vann senast på bra sätt och är tänkbar här då han är garanterad en smygresa från det här läget vilket krävs för att han ska kunna skrälla tror jag.
Skrällen :
5 Polly Avenue tippar jag lite med hjärtat. Den här tjejen charmade mig rejält förra säsongen och Berne Gustavsson är ju en sådan man unnar alla framgångar. Har inte riktigt stämt lika bra i år även om det givetvis blev snabba pengar under fjolåret och hon tävlar ju ständigt i hård klass.
Möter lite enklare motstånd här och har ett bra spår. Jag blir inte förvånad om hon visar sig bara vara bäst här.
Vår Vinnare :
3 Amerindienne

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
11 Vikens High Yield har gett tränaren Robert Bergh lite gråa hår på slutet men senast var han tillbaka och det med besked. Jag var tveksam inför senast och fick ta på mig dumstruten så han bombade till spets direkt och trots stenhård press från Nero Maximus sista 500m så sträckte han på sig på klassigt vis och höll undan knappt men säkert på riktigt bra segertid.
Nu är det dock 20m tillägg men med tanke på att han är snabb ut även i voltstart och Bergh har fått det besked han ville senast så tror jag han ganska smärtfritt kommer till ledningen tidigt och sen blir han återigen svårslagen.
Motbuden :
5 Pere Ubu är ett allvarligt motbud men har inte startat sen i maj så jag tror inte man är superoffensiv i comebacken. Skulle däremot favoriten återfalla i gamla synder så räknas han tidigt.
6 Ornello stack till ledningen senast och vann i ohotad stil. Ensam på springspår här och troliga ledaren igen. Frågan är om inte Marc släpper dock om Bergh kommer tidigt?
Chans oavsett.
10 Infinitus har en tung långspurt som ofta resulterar i bra placeringar men inte lika många vinster. Dock ärlig häst som alltid gör sitt och farlig att nonchalera här.
9 Ingo är ju svår att inte gilla efter alla V75-framträdanden. Höll sånär undan senast från ledningen och är nog bäst när han har tätkänning i loppen. Har dock härdats i tuffa lopp och kan slå till här med.
Skrällen :
7 Kennedy var tvåa senast på V75 i oktoberstayern bakom en imponerande Dortmund. Konstant startat på V75 och senast var ett klart fall framåt jämfört med tidigare. Adrian kan bara köra rakt fram på innerspår och få en optimal resa.
Vår Vinnare :
11 Vikens High Yield

Spelförslag :
DD 1 : 1-3-5
DD 2 : 11 Vikens High Yield

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.