Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Kalmar torsdag 12/11

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Dags för lite stolpe in nu med liren tycker jag. I tisdags blev jag med många grundlurade av Emilia Leo som låg extremt lågt i tipsen innan start och skulle absolut köra passivt varpå hon bombar till spets och kör där hela vägen in i mål. Hmm..
Nya tag ikväll på Kalmar där jag spikar spetsbudet i inledningen som inte ens är favorit.
Avslutningen känns vidöppen men inte olöslig då flertalet hästar känns ganska chanslösa.
10 Global Workaholic imponerade näst senast andraplatsen i Amatör-SM och får tipset återigen.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
1 Cojito gick ut direkt på V75 senast efter lite vila och valde därför en invändig resa. Gjorde det helt ok som trea och är säkert bättre nu samtidigt som han går ner i klass.
Inte så oäven ut men en del snabba utvändigt så inte troligt att han håller spets. Dock så pass snabb att han bör kunna hitta ut tidigt. Ändå sårbar favorit.
Motbuden :
3 Precious Lord har varit ifrån sen i somras efter ett otäckt sår på ett bakben som inte ville läka ordentligt. Dock bra förberedd för detta och är riktigt startsnabb. Från spets har han tagit alla sina fyra segrar på sex försök så Marcus lär ladda ordentligt.
Nog hästen att slå.
6 Tiger Face har hög kapacitet och vann bl a V75 som treåring på övertygande sätt. Hade en helt ok säsong sen som 4-åring utan att få vinna lopp. I år har det dock mest strulat men det ska bli intressant att få se honom över korta häcken för första gången då man liksom inte har något val än att köra hela vägen för att utnyttja styrkan.
Svårbedömd, kan krossa allt den tunga vägen eller rusa i spets i toktempo eller inte alls hänga med.
Alla scenarion är tänkbara så därför är han svår att räkna på. Men kommer springa fort över distansen.
4 Major Tallmadge är inte så tokig och startar ofta i tuffa sällskap men har gjort bort sig en del på slutet. Fick rygg ledaren för tre starten sen från liknande spår så borde hamna vettigt till även ikväll.
Siktar nog på att få rygg på stallkompisen och med lucka kan han avsluta vasst.
Senast provade man barfota runt om för första gången och det blir samma balans denna gång.
10 Bring Me Bajern har normalt sett med segerstriden att göra i ett sånt här lopp och kommer säkert bli en del spelad men titta värmningen först om du funderar på att strecka för han har stannat oroväckande mycket sista loppen. Verkar vara något som stör. Pass.
Skrällen :
8 Made In Sweden har ju riktigt iskallt spår men det är svårt att inte gilla den här tjejen. Behöver givetvis hundraprocentig klaff men kanske har tur med någon strykning.
Visade bra form senast bakom vinnanden utan att hota om segern.
Vår Vinnare :
3 Precious Lord

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Reddington var riktigt fin näst senast när Frank Nilsson vann Amatör-SM och levererade en riktig långspurt. Senast var han ute på opassande kort distans och han brukar vara som bäst på medel.
Kan Peter bara undvika dödens så blir han nog vinstfarlig.
Motbuden :
4 Zlatan Knick är riktigt startsnabb och missar knappast ledningen här. Frågan är om man inte provar i spets då han är klart effektivast där?
Var ute i en våldsam öppning för tre starter sen där Christoffer trodde att Lutfi skulle släppa ledningen med Victory Lee frivilligt. : )
Kan gå men vinner inte så ofta numer och distansen kan bli lite för lång. Vid bred gardering.
10 Global Workaholic galopperade lite överraskande senast men nu går man tillbaka till enbart barfota bak. Var väldigt bra med den balansen näst senast i Amatör-SM som tvåa bakom just Reddington. Fin även innan det och ska absolut rankas högt här med.
Bra startrygg är plus med.
3 Gaya De Pervenche har varit ute i hårdare lopp än detta och kommer från stall Lugauer. Inte som bäst senast dock men det var i stenhårt sällskap i samma lopp som Reddington var oplacerad.
Blixtrar dock till emellanåt och borde inte vara helt borta här heller.
2 Ateeco Degli Dei är intressant lite streckad efter sin fina Sverigedebut. Kommer med fina vitsord från Italien och man provar att rycka bakskorna till denna starten.
Tränaren ligger lite lågt men spåret är perfekt och förra starten gav mersmak.
Skrällen :
1 Tadpole är den givna skrällbudet i loppet med innerspår och kan troligtvis hålla upp rygg ledaren. I värsta fall blir det tredje inner vilket är helt ok. Kan springa riktigt fort vissa lopp och med perfekt smygläge i ett ojämnt lopp kan han skrälla.
Vår Vinnare :
10 Global Workaholic

Spelförslag :
DD 1 : 3 Precious Lord
DD 2 : 2-3-5-10

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.