Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Halmstad måndag 19/10

Måndagen inleds från Halmstad och det är två rätt så vissna lopp om man ska vara riktigt ärlig. Stora favoriter i båda avdelningarna men jag tycker mig ha hittat en intressant vinnare i sista avdelningen.
Men håll i plånboken för hon har galopperat mest hela tiden.
Dock så är hon bara fyra år och borde stabiliseras ju mer tiden går och nu är det dags att ta en placering annars blir det svårt att hitta lopp framöver.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
12 Princess S.W har innerspår med dubbla tillägg här och det är ingen enkel uppgift på förhand.
Dock van att starta med tillägg och göra jobbet i spåren och dessutom går hon ner ganska rejält i klass här. Har hon bara lite tätkänning när upploppet nalkas så ska det vara svårt för övriga att stå emot. Första strecket.
Motbuden :
9 Bastian är väl den tillsammans med favoriten som går ner mest i klass. Gör faktiskt bra lopp varje gång och Hanna är duktigt kusk. Lever mest på sin styrka och tål en repa i spåren.
2 Flybury Am vann senast trots comeback efter lite vila och gjorde det bra. Visserligen optimal resa men står bra till för liknande lopp här. En av få som visar form och räcker långt på det.
8 Floats Cesna provar man att rycka alla skor på igen och det föll mycket väl ut för tre starter sen när hon var trea men hade krafter kvar i mål. I ett öppet lopp kan små faktorer betyda mer än vanligt och kan slå till om favoriten hamnar dåligt på det.
Skrällen :
10 Padron Kloster brukar köras spårsnålt för att komma till slut. Funkade bra för tre starter sen men väldigt ofta blir det för långt fram eller att man sitter fast.
Möter dock inte mycket bakom favoriten och ska nog vara med på målfotot här med rätt resa.
Vår Vinnare :
12 Princess S.W

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Gigaro Am verkar bli rätt stor favorit här och det tackar vi för. Visserligen van att möta mycket tuffare motstånd än detta och har ett bra spår men är inte direkt snabb bakom bilen och att han bara ska köras till spets köper jag inte. Har givetvis snabbare tider i kroppen än övriga men det är mycket hängtider efter invändiga resor så det är svårt att mäta riktigt. Som storfavorit avstår jag spel.
Motbuden :
6 Global Annuity vann senast men varit struken efter det då han besvärades av en hovböld. Dock så gick det över fort och han tappade inte så mycket på det enligt Untersteiner.
Nu åker helstängda på men däremot blir det skor då man vill vårda hovarna efter bölden vilket är ett litet minus. Ändå första motbud till favoriten.
7 Jimpeto Joy aviserar Jerry Riordan att man ska blåsa ur ordentligt till detta lopp. Det blir offensivt upplägg och gasa mot spets antar jag?
Skulle det bli för tufft får det bli det säger tränaren.
Inte fått riktigt samma utdelning som i fjol och förmodligen vill man testa honom rejält här vilket är intressant och jänkarvagnen åker på.
10 Use Face galopperar mest hela tiden men nu försvinner ”ettan i raden” om det händer igen vilket inte är bra för startpoängen så Lars kan ha något i bakfickan.
Värd att passas just denna starten då han helt plötsligt går ner rejält i klass, innan har det varit bara V75 starter. Något känns lurigt.
Skrällen :
2 Digital Data vann senast efter en bra avslutning i enklare gäng. Visade fin form i alla fall och är inte så tokig häst i grunden. Skräll?
Vår Vinnare :
10 Use Face

Spelförslag :
DD 1 : 12 Princess S.W
DD 2 : 6-10 

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!