Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Bergsåker torsdag 8/10

Andra raka i tisdags när Mister Hercules var tillbaka i gammal god form. Mest imponerande var ändå Circus som plockade ner favoriten från dödens. Nästan 26ggr för andra dagen i rad ger mig lite tuppkam när vi går för tredje raka så sågar vi storfavoriten i andra avdelningen och även favoriten i inledningen.
Ingen minns en fegis.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Autostart
Favoriten :
7 Let's Go Ernie återkommer efter lite vila har har ett spår en bit ut på vingen vilket antagligen var väntat när man anmäler till spårtrappa.
Inledde året bra i den nya regin men är egentligen inte någon vinnartyp och lite förvånad ändå att han blir så pass mycket spelat efter vila.
Kan vinna men bör absolut garderas.
Motbuden :
2 All Cash felade bort en bra placering på V75 senast men var bra vid segern loppet innan. Visserligen i enklare gäng men det var på ett övertygande sätt. Intressant läge här och lite över medel ut bakom bilen. Även om hon skulle missa spets så får hon garanterat ett bra lopp. Intressant här.
5 Huddlestone satt fast senast och såg laddad och fin ut. Senast testade man norskt huvudlag för första gången men det rycktes aldrig eftersom man inte fick fritt.
Krafter som kommer till pass denna gång. Rätt kvick ut bakom bilen och räknas från spets.
12 Vulcano O.P passar på distansen och jag tycker han är jämn och säker. Bäst med en smygare men vinner kanske lite för sällan. Dock ett jämnt lopp på förhand och var bra som två senast på distansen.
13 Real Masterpiece är lite ojämn i prestationerna men står bra inne på pengarna och fart finns för vinst. Om rätt resa.
Skrällen :
3 Springbank har gjort det bra vid två raka andrapris trots jobbiga utgångslägen. Bra spår nu och kanske behöver rekordsänka för att räcka hela vägen men som sagt så är loppet väldigt jämnt.
Vår Vinnare :
2 All Cash

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Esprit Sisu blir motiverad megafavorit här i det lilla sjuhästarsfältet. Stark och oöm och tål alla positioner så behöver inte bli släppt till spets för att komma till sin rätt.
Så bara att spika? Nja, jag tycker inte det har varit samma tryck i honom i år som tidigare.
Visst, har matchats i riktigt tuffa gäng hela året men som så här stor favorit blir man ändå sugen på att gå emot. Speciellt då han felade dubbelt senast vilket inte är vanligt.
Debuterar i ny regi nu men det är inte riktigt sant då han är kvar på samma ställe och har samma personal runt omkring sig men Daniel Wäjersten har nya tränaransvaret.
Motbuden :
5 Going For Gold Zaz är en härlig kämpe. Vann enkelt senast efter att tagit initiativet halvvarvet från mål. Hade en så pass bra häst som On Track Piraten med sig i rygg men bara gick ifrån.
Verkar ha form och tycker han är hyperintressant här.
4 Hard Times hade nog gärna tagit ett varv till i distans men verkar komma mer och mer för varje start. Lite missgynnad av det lilla fältet då han behöver hjälp med tempot för att räcka hela vägen men lär vara med på målfotot denna gång.
6 Magnifik Brodde kanske går bäst på kort distans men växer i spets och får han vara ifred en bit kan det nog hålla länge. Har 18! Segrar på 27 försök från ledningen.
Skrällen :
1 Weekend Fun har bra chans att hålla upp innerspåret här men brukar släppa spets. Frågan är hur taktiken blir nu med bara sju hästar? Intressant med Djuse. Bara streckad på 5% just nu.
Vår Vinnare :
5 Going For Gold Zaz

Spelförslag :
DD 1 : 2-3-5-13
DD 2 : 5-6

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!