Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Örebro tisdag 6/10

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

Skönt att få inleda veckan med en dubbel direkt. 25ggr degen under måndagskvällen gladde likt vårsolen i oktober. Favoriten fick lite svar i inledningen och som jag trodde blek mot tuffare motstånd. Men nog med klapp på axeln och vi blickar mot morgondagen.

Breeders' Crown Treåriga Ston och hingstar/valacker står på schemat denna tisdagskväll och det är sista chansen att kvala in till semifinalen på Solvalla den 25/10.
Fina lopp är det i alla fall och jag har en känsla av att kvällen kommer gå i Örjans tecken.

Dagens Dubbel 1 – 2100m Autostart
Favoriten :
10 Hoboken Am gjorde loppet utvändigt om Beauty Kronos i Oaksfinalen senast och visst var hon värd segern. Fick dock ge sig sista stegen mot Eagle Eye Cherry som smugit med i rygg på ledaren.
Det var första förlusten och med tanke på att hon slog övriga fältet med många längder trots dödens hela vägen vittnar om hur bra hon är.
Nu åker skorna på men det har gått bra innan och det är inte mycket mer än bakspåret som oroar lite men dödens är säkert ledigt igen. Givetvis chans men det ÄR skillnad att anfalla från kön mot att gratis bli släppt till ledningen. Inte alls fel att gardera trots hög vinstchans.
Motbuden :
1 Honey Mearas kunde inte svara innerspåret i kvalet till Oaks och istället var det Barbro Kronos som fick ta över ledningen. Fick dödens när alla radade upp sig och pressade Barbro ända in på upploppet men det kostade finalplatsen då Wallawalla Broline liftade med bakom och gick förbi sista biten.
Klart bra ändå och med lite bättre resa denna gång kan hon absolut vinna.
Lite utlämnad från spåret dock.
3 Beauty Kronos tog ledningen i Oaks men fick press av Hoboken Am hela vägen och såg heller inte klockren ut i aktionen under vägen. Galopperade i sista sväng in på upploppet och Örjan var märkbart besviken efteråt så det fanns nog krafter kvar.
Svårt att sia givetvis men står bra till för ledningen tidigt återigen och det kan vara läge att kolla hur hon ser ut i värmningen jämfört med senast. Hög kapacitet annars och värsta motbudet har mycket sämre utgångsläge än senast.
7 Circus verkar utvecklas fint och är Goops val i loppet. I kvalet till Oaks såg hon inte rolig ut varvet från mål då hon hamnade absolut jättesist men avslutningen var av bästa märke.
Fick ryggen genom svängen på vinnande Heloise Am och gick riktigt fort över upploppet.
Samma usla spår i finalen och backade sig sist invändigt och fullföljde fram på innerspår och fick fritt sent på upploppet och då fanns det krafter kvar i mål som fyra och slog faktiskt nästan av Barbro Kronos sista biten. Förmodligen tappstart igen men blir det tempo så tycker jag hon räknas rätt tidigt på de två sista insatserna. Finns absolut värde i 4%.
Skrällen :
5 Wallawalla Broline knep finalplatsen före Honey Mearas och gjorde det jättebra som femma i finalen från omöjligt spår. Mött de bästa hela tiden och skaffar sig nog mer hårdhet för varje lopp.
Kan öppna snabbt och kanske får rygg ledaren här för att sen växla tempo om luckan kommer.
Storskräll men inte alls otänkbar.
Vår Vinnare :
3 Beauty Kronos

Dagens Dubbel 2 – 2100m Autostart
Favoriten :
4 Mister Hercules har varit en riktigt snackis sen debuten och inledde med fem raka segrar innan han galopperade som megafavorit på V86. Var sen lika stor favorit i kriteriekvalet men räckte inte från dödens i samma lopp som 9 Henry Flyer Sisu sedermera vann.
Klart man tvekar en aning på formen men här verkar det bli väldigt jämnt spelat mellan ett par stycken och från ledningen är han fortfarande obesegrad efter tre försök.
Värdet ligger helt klart här om strecken håller sig jämna.
Motbuden :
9 Henry Flyer Sisu har spår nio tredje starten i rad och det har inte varit någon fara tidigare. Fick visserligen optimal resa i rygg på San Moteur i finalen av Kriteriet men utmanade hela vägen in på linjen i en härlig upploppsstrid.
Loppet innan slog han min vinnare men man ska ändå ha med sig att då stod Hercules i 1.75 och Henry i 35ggr.
Att dom då är jämnspelade två lopp senare trots att Hercules har framspår rimmar illa i min bok.
Håller dock toppform och den fege tar båda två.
Möter han inte Mister Hercules på H2H någonstans eller ger över 1.60 på plats tar jag det spelet alla dagar i veckan.
5 Hennesy Am vann korta E3 nästa senast på ett imponerande sätt. Var sedan ute i kriteriekval och försökte bevaka andraplatsen men stumnade lite sista biten och missade finalen med någon längd.
Kan varit distansen som spelade honom ett spratt sista biten med och vi ska inte såga honom ännu för gick i mål som trea på bra tid.
3 Bandido Gar har verkligen hittat stilen hos Susanne Richter och kommer med fyra raka segrar. Möter väldigt mycket tuffare motstånd nu än tidigare men har ett riktigt klipp i steget och kommer växa in fint mot detta motstånd med.
Skulle favoriten leta efter formen och Henry får trafikproblem så kan han vinna redan ikväll.
Skrällen :
8 Global Badman är lite av en hjärtehäst. Ruskigt fin häst som garanterat kommer vinna många V75-lopp framöver men tyvärr lottats återigen till ett uselt spår.
Skulle han komma till från spåret så finns det absolut fart för att vinna men behöver lite tur eller hjälp på vägen. Kul Skräll.
Vår Vinnare :
4 Mister Hercules 

Spelförslag :
DD 1 : 3-5-7-10
DD 2 : 4 Mister Hercules

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.