Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Mantorp måndag 5/10

Ny travvecka och vi inleder från Mantorp där Rick Ebbinge blir den stora favoriten i inledningen med Jessy Schermer. Inte första ”Schermer” hästen han har tjusat oss med på banorna och den här verkar inte vara ett undantag. Dock så möter hon tuffare motstånd än tidigare och jag tror inte det bara är att köra framåt mot ledningen den här gången. Jag går emot.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
11 Jessy Schermer har två raka segrar på bra sätt. Näst senast tog hon ledningen enkelt och vann med mycket krafter kvar. Senast var det samma segerrecept med en snabbstart från springspår och tidigt ta över ledningen. Vann med inte riktigt lika mycket krafter som gången innan men ändå imponerande. Här siktar man säkert på ett offensivt upplägg återigen men hon står ganska hårt inne på pengarna och det kan bli tuff inledning. 70% i skrivande stund är på tok för högt i vilket fall.
Motbuden :
8 Happy Celebration i motsats till favoriten går ner i klass och har ett bra läge med innerspår på tillägg. Går nog bäst med ett lopp på rulle i vilket fall och borde räknas tidigt i detta sällskap.
9 Aroseforyou gav upp helt i ledningen näst senast men var knappast kurant den dagen. Brunstig? Tillbaka i fin form starten efter och kryssade mellan hästar från svårt utgångsläge fram till tredjepriset. Mycket bra i tvåa raka innan det och högintressant här.
3 Eye For Showdown är mest betrodd på startvolten, förmodligen för segern senast men jag tycker det handlar om en ganska enkel häst och vinsten senast var något tursam.
Pass.
Skrällen :
5 Livi Precious är inte så tokig egentligen men felade senast och fick inte riktigt ett lopp i kroppen. Känns fin annars i träning och Stenströmer låter lite uppåt. Svårt spår och avsaknad av lopp gör att det får räcka som skrällbud.
Vår Vinnare :
8 Happy Celebration

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Olle Då fick rygg på ledande favoriten senast och gick en topptid bakom vinnaren. Snabb ut och främsta hindret är nog att ta sig förbi 2 Deliver i starten.
Lyckas det är vinstchansen god, annars sårbar. Nja.
Motbuden :
4 Zorro Kronos har hög kapacitet men krånglar lite med aktionen emellanåt. Ulf Ohlsson känner hästen väl och bör bli bättre för varje start.
Känslan är att han kommer få loppet här och han är alltid stark till slut.
9 Ole har inte startat på ett tag på grund av en infektion efter senaste starten. Kan vara så att det fattas lite men känns fin i träning säger Sundberg och får garanterat bra lopp härifrån. Bra startrygg.
7 The Special Man F har verkligen utvecklats i år och trots en hel del galopper raden 3-3-2 på tolv starter. Riktigt fartfylld och räknas tidigt här.
2 Deliver testar man barfota runt om till denna start och blir nog rappare bakom bilen då. Bra vid segern för tre starter sen men det var mot väldigt mediokert motstånd.
Tror han får svårt att räcka här. Pass.
Skrällen :
5 Raoel Attack var bra i somras men sämre två senaste starterna så formen är ett frågetecken. Fart finns annars och har ett bra spår bakom bilen så förhoppningsvis blir detta ett fall framåt.
3% är i vilket fall lite väl lågt på en så pass kapabel häst.
Vår Vinnare :
7 The Special Man F

Spelförslag :
DD 1 : 8-9
DD 2 : 3-4-7

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!