Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Kalmar fredag 2/10

Över 100ggr fläsket på dd:n igår och man gråter ju ändå lite när man inte spelar en enda krona på en häst man har blivit kär i. From The Mine tuggade ner dom från DÖDENS! :)
Spec när S T C C Faksen vann avslutningen med.
Disco förlorade med minsta marginal, annars hade dubbeln satt till ca 15ggr.
Jaja.. Tipset har varit ok denna vecka i alla fall. Man får glädjas åt det istället.

Äntligen fredag och två kanonlopp på dagens dubbel med 200 000kr respektive 150 000kr i förstapris. Högre klass än brukligt alltså.
Tycker jag har en intressant idé i första avdelningen där jag räknar med att Activated blir stor favorit men jag är inte helt säker på hur det är med formen?
3 Argbiggan däremot ser ut som en bomb för dagen och slog nästan en så bra häst som Lipstick Tooma senast.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Activated slogs länge med Rödluvan om vem som var kulletta bland stona och hon vann faktiskt både Stochampionatet och Drottning Silvias Pokal men fick ändå aldrig riktigt det där erkännandet.
Ska erkänna att inte riktigt från mig heller.
Inte blivit riktigt lika många starter i år och inte heller någon seger. Senast slog hon t o m på med en galopp efter ett par hundra meter vilket hon har gjort tidigare men vilket gör att jag drar öronen åt mig lite här. Visst, borde ha vettig chans att växla ner det här gänget men kommer samtidigt bli väldigt stor favorit trots att hon inte varit som bäst på slutet.
Jag tvekar och spikar emot.
Motbuden :
3 Argbiggan har hittat en riktig formtopp och här tror jag Svanstedt siktar mot att leda hela loppet.
Dessa två möttes näst senast och då hade visserligen Activated 20m tillägg men Argbiggan tog ledningen och höll strålande. Var sånär på väg att slå en så pass bra häst som Lipstick Tooma men fick ge sig med nos precis före mållinjen.
Activated var trea ett par längder bakom men jag tyckte inte det var rätta trycket i henne då heller.
Kul idé från ledningen.
9 Milady Grace är ett år yngre än de mest betrodda men har visat bra uppfattning hittills och kommer från en viss Redén. Tvåa från dödens i Derbystoet senast och visst kan hon vinna här med lite klaff.
5 Sasha My Way är en liten joker i loppet. Kan mycket vissa dagar men felar lite för ofta. Nu kör Ludde själv så det känns som att det kan hända lite vad som helst från start.
Normalt sett är hon nog bäst med ett rygglopp och kan avsluta vasst i så fall. Ska det köras på alla fronter tror jag inte det håller till mål. Kolla taktiksnacket innan start.
Skrällen :
7 Award Kronos kommer också från Redén och körs av årets komet Stefan Persson. Vann sitt kval till Derbystoet trots dödens och var bra som femma i finalen med.
Såna lopp skaffar hårdhet och duger som skrällbud återigen.
Vår Vinnare :
3 Argbiggan

Dagens Dubbel 2 – 3140m Voltstart
Favoriten :
10 Sevilla är van att möta mycket tuffare motstånd än detta och har gjort det bra hela året.
Brukar också göra sina lopp från kön med en tung långspurt så läget är helt ok. Borde bli tuff att stå emot här men gardering känns vettigt.
Motbuden :
13 Global Unspoked tror jag inte blir så mycket spelad här då han saknar vinster i raden men har två riktigt vassa insatser bakom sig i tuff konkurrens.
Toppform så passa denna.
14 Eldorado B har även han ett punschigt läge men var vass när han vann sitt försök och med rätt resa kan han nog duga igen.
2 Image Rapida gick i alla falla felfritt senast men det var över två månader sen. Tröttnade efter en tuff resa då men var riktigt vass från samma position och distans ett par starter innan.
Har man inte tappat alltför mycket av formen under uppehållet så har han ett smaskigt läge här.
15 Usain Henna står lite småtufft inne med 60m tillägg men har klarat det galant tidigare så visst räknas han igen. Möter dock normalt sett inte lika tuffa motståndare som i unga år och det ska man ha med sig. Känslan är att han blir lite överspelad på gamla meriter.
Skrällen :
1 Totti Face står ensam på start och Tommy Zachrisson kommer nog försöka dra i ett jämnt hårt tempo hela vägen för att inte bjuda in köhästarna.
Inte många vinster i livet dock och möter tuffa kamrater men man har sett förut att hästar överpresterar från spets över lång distans och han gick faktiskt 14.6 över 3160m på Åby och springer han neråt 14 från start blir det inte lätt att hinna ikapp.
9 Mr Perfection har jag egentligen ingen vettig motivering till varför man ska strecka men det är en lite hjärtehäst som gillar distansen och har ett bra läge för en smygare så han åker med på lappen.
Vår Vinnare :
10 Sevilla

Spelförslag :
DD 1 : 3 Argbiggan
DD 2 : 1-9-10-13-14

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!