Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Bollnäs torsdag 1/10

Riktigt skönt att få in dubbeln i tisdags till 17,58 när man haft stolpe ut på ”dagens bästa spel”.
3 Expensive River var riktigt fin och ska bli kul att följa framöver.
Kvällens dubbel hämtas från Bollnäs och ser väldigt favoritbetonad ut.
4 Disco Volante har loppet dukat framför sig och behöver bara hålla sig på benen så ska vinstchansen vara väldigt bra.
Därför går jag emot favoriten i andra trots att man siktat på samma scenario där.
Distansen är dryg och det är mycket som kan strula på vägen. Streckar honom dock på kupongen för ev pengarna tillbaka vid seger då fem eller fyra kombinationer inte spelar så stor roll.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
4 Disco Volante verkade fått en nytändning i år och började etablera sig på allvar i eliten.
Går överlägset bäst i spets där han har 20 segrar på 25 försök vilket är väldigt stark statistik.
Dock inte startat på ett tag och galopprisken finns alltid där men är klar förstahäst då enda spetshotet är Allaballakaitoz och han lär vara väldigt nöjd med rygg på favoriten.
Motbuden :
6 Queer Fish är mer stark än speedig men konstigt nog gör han sina bästa lopp över den korta häcken. Tvåa senast bakom Hevin Boko efter att tagit över ledningen men går bäst på rulle.
Lite beroende av tempo vilket kan bli en fälla här.
1 On Track Piraten gör nog en av sina sista framträdanden på travbanan här och vilken sagohäst. Perfekt läge här men distansen är inte hans bästa och innerspåret ger nog en invändig resa.
Fått ett lopp i kroppen efter lite vila och går nog framåt men krävs nog galopp på favoriten för att segerchansen ska finnas där på allvar.
2 Bucks To Burn kommer växa in till en riktigt bra guldhäst, kan matcha detta motstånd redan nu med rätt resa även om det är lite hårdare emot än normalt.
Skrällen :
8 From The Mine kan man ju inte annat än bli lite kär i. Riktig kämpe som alltid gör ett ärligt lopp.
Börjar växa in i klassen på allvar och kommer han bara till från spåret så tror jag han kommer avsluta fortast av alla över upploppet. Tveksamt om det räcker för att plocka ner Disco i spets men skulle han fela i starten så tror jag vinstchansen finns på allvar. Vettigt platsspel.
Vår Vinnare :
4 Disco Volante

Dagens Dubbel 2 – 2640m Voltstart
Favoriten :
6 Lome Storm har tidigare varit kvick ut och från springspår lär vägen mot spets ligga öppen där han är obesegrad efter sju försök. Borde givetvis bli svårslagen och Ulf Eriksson vann med hästen senast.
Distansen är heller ingen fara och klar förstahäst men mycket kan hända över den dryga distansen och värdet kommer bli riktigt lågt.
Motbuden :
4 Prins C.K hade tre raka segrar innan det kom dubbla galopper senast. Visade fin fart däremellan så nog ingen fara med formen. Spåret ett litet orosmoment här men utmanar felfri.
11 S.T.C.C Faksen har lite problem att hålla ihop aktionen mellan varven men travar han så ska det vara jämnt tempo hela vägen varför han förmodligen kommer hålla tempot uppe utvändigt om favoriten vilket kan bjuda in någon annan. Gillar skallen på den här och tror han utmanar felfri.
3 Häsen Räsern är J-O Perssons andra häst i loppet som varit ute i tuffa sällskap två senaste starterna och går ner i klass lite här. Var riktigt rejäl från dödens innan det så distansen är inget orosmoln.
Skrällen :
5 T.B.'s Tröllgutt är en norsk gäst som kommer från två raka segrar och har gjort ett par besök i Sverige med vissa framgångar tidigare. Står bra inne här och faktiskt nerspelad jämnt mot Bellfaks på Hagmyren 2018. Torbjörn Jansson är underskattad som kallblodskusk och det ska bli intressant att följa hästen här.
Vår Vinnare :
5 T.B.'s Tröllgutt 

Spelförslag :
DD 1 : 4 Disco Volante
DD 2 : 3-4-5-6-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!