Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Bollnäs fredag 4/9

Äntligen fredag och innan V75-tävlingarna med 61 miljoner i jackpot och efterföljande Derbyfinaler så ska vi stärka kassan med en dagens dubbel från Bollnäs.
Gårdagens spik Get Ready On Tour sprack trots tidigt ledning eftersom Juhani Partanen gick upp i dödens och tryckte sönder honom med en 0%-are.
Såg inte snyggt ut alls och man skulle gärna vilja höra hur han tänkte eftersom han knappast körde för bästa möjliga placering.
Det blir ännu mer spekulationer när övriga hästar på V64 ger höga belopp.
Slutgnällt och koncentration på kvällens lopp.
Tror mycket på 9 Bol Brage i avslutningen som har revansch att utkräva på 5 Spikfaks. Tror den kommer ikväll.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
11 Gloria Victis är en segervan dam så inte konstigt att hon får bära favoritskapet här mot lite klenare motstånd. Har alltid en stark avslutning i loppen men det är inte alltid det räcker hela vägen.
Lite beroende av tempo för att komma till sin rätt men stark nog att avancera upp i dödens med om det går alldeles för sakta. Emilia Leo brukar disponera loppen väl så det ska nog gå bra.
Vinstchans men bör garderas.
Motbuden :
1 Lolita Tooma med Jennifer Tillman som ska försöka vinna sitt eget lopp. Spåret kan bli en fälla för jag tror inte hon tar ledningen här men hade krafter kvar senast efter invändig löpning och såg pigg och fräsch ut då. Van vid tuffare motstånd och borde duga väldigt långt med lucka här.
5 Lyckans Cash med Kajsa Frick avslutade bra efter invändig resa senast och formen verkar bra.
Här tror jag Kajsa har bra chans att få ta över ledningen från 3 Jacqueline Boko om hon laddar lite från start. Vore intressant från ledningen men räknas från andra positioner också. Märkligt lite streckad.
2 Belle Reine har mycket galopper i raden och är inte alls att lita på men de gånger hon går felfritt brukar hon vara med i segerstriden. Fördel med startbil även om det inte är några garantier för felfri avgång. Rätt så kvick ut men tror inte man vågar ladda för fullt och kusken är orutinerad så tveksamt mycket spelad ändå.
7 Robloxia snabbstartade senast till rygg ledaren från samma spår och borde hamna vettigt på det här med. Kanske t o m ledningen om ingen annan laddar nämnvärt?
Varvar riktigt bra prestationer med rent av usla lopp så är svår att räkna på men man kan ju kolla värmningen innan man bestämmer sig.
Skrällen :
12 Insignia har verkligen hittat en formtopp till detta lopp och näst senast svarade man ettrigt ledningen trots press i omgångar men vann säkert ändå. Senast var det samma scenario men då hann en konkurrent förbi sista biten. Klart bra som tvåa ändå och även om läget är helt iskallt här så vet man hur det blir kört ibland i dessa damlopp så kanske att man kommer till ändå.
Rygg på favoriten under slutvarvet?
Vår Vinnare :
Otroligt svårt. 5 Lyckans Cash på läget.

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
9 Bol Brage borde nog bli favorit här om än knapp sådan. Vann säkert från ledningen på V75 senast och har vunnit hälften av starterna i år. Klarar av att anfalla i spåren och tränas av Sveriges kallblodskung J-O Persson så vinstchansen måste vara helt ok.
Tycker Bol Brage och Spikfaks höjer sig över mängden men när man ska ta ställning så tror jag Bol Brage tar revansch ikväll.
Motbuden :
5 Spikfaks var riktigt bra senast och slog faktiskt favoriten senast när man hade en längd att gå på inför upploppet. Håller hög klass här och kan man komma igenom bra från spåret så är man nog offensiv. Allvarligt motbud igen.
2 Tangen Elvira tränas istället av Norges kallblodskung Öystein Tjomsland och då brukar det sällan vara bluff. Har 20m till godo på de värsta motbuden här då hon är tjej och håller man sig till rätt gångart kan hon bli svårfångad i ledningen. Bör dock vara lite sämre än favoriterna så måste nog få fuska bort en bit för att hålla undan.
8 Pyrmo har gjort det riktigt bra hela året men kanske inte riktigt räckt till mot de bästa och verkar dra på sig för tok för mycket streck mot dessa så värdet blir otroligt lågt. Pass.
15 Delsbofaks inledde karriären med tre raka segrar och var även med i Svenskt Kallblodsderby men har inte alls funkat sista året. Kapaciteten finns dock där och nu ska man rycka alla skor för första gången så jag vill ändå höja ett litet varningen finger även om det givetvis blir svårt att tro han bara ska runda dom utan skor. Vore kul och se ett fall framåt dock.
Skrällen :
3 Minessa fick Jorma i sulkyn senast och det var en markant förbättring mot innan. Då var det dock barfota fram och nu återgår man till skor runt om men svårt att säga vad det gör?
Jorma lyckades så bra senast och med bara fyra hästar på startvolten borde Jorma vara garanterad ett bra lopp på nytt.
Vår Vinnare :
9 Bol Brage

Spelförslag :
DD 1 : 1-5-11-12
DD 2 : 9 Bol Brage

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!