Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Örebro torsdag 3/9

Det var ett tag sen nu man fick skriva lite tips då det varit V86-fest samt extra V75-omgångar men vi avslutade på bästa sätt när Arvid S.H gjorde jobbet och båda förstarankade hästarna satt.
Tänkte fortsätta på vinnarspåret nu när dagens dubbel ska avgöras på Örebro under torsdagskvällen.
Två ganska lättlösta lopp på förhand och det ser ut som att båda spetshästarna har lämpliga uppgifter. Dock så väljer jag att gardera i inledningen då In Line Tooma dummade sig senast och även om det inte hör till vanligheterna så ska man gardera någon så blir det denna.

Dagens Dubbel 1 – 1609m Autostart
Favoriten :
6 In Line Tooma är ute över önskedistans och taktiken är given då han är rysligt startsnabb och går allra bäst i front. Senast var det dock startgalopp men det tillhör ovanligheterna så inget som oroar.
För tre starter sen hade han framspår bakom bilen med liknande förutsättningar som ikväll och då spikade jag mot en så pass bra häst som Cab Lane eftersom denna saknade lopp i kroppen men blev favoritspelad ändå från bakspår.
Borde blåsa till spets här och springer en 11-tid så borde bli svårslagen på nytt.
Klar förstahäst och tänkbart spikbud.
Motbuden :
2 Fleet Admiral har jag vurmat för en del och trodde han skulle vara gynnad av vansinneskörningen senast när Sigel Garline tryckte sönder ledande Give Me Ten men han hann inte riktigt fram.
Positivt att han gick felfritt dock och avslutningen var bra. Han håller hög kapacitet den här herren och kan mycket väl vinna från dödens här men förutsättningarna är inte precis optimala med framspår och kort distans.
Klarar han av att gå i högt tempo hela vägen utan att rulla över i galopp? Tveksamt..
Räknas dock felfri.
10 Dennis De Castella var riktigt bra senast i lite enklare gäng men har varit helt ok även innan det.
Med rätta ryggar och lite tempo på loppet så avslutar han alltid vasst.
Tidsmässigt kan han absolut mäta sig med de bästa här.
7 Imperator är Mimmi Elfstrands lilla sorgebarn. Mycket lovande som unghäst och det spekulerades t o m att han skulle duga i derbysammanhang. Men karriären har varit kantad av skador och sjukdomar. Har dock vunnit V75 så kapacitet finns verkligen och senast klättrade han i rygg på vinnaren och med lucka tror jag han vinner väldigt enkelt.
Är rankad bland de sista på flertalet stället vilket förvånar mig en aning. Speciellt när Micke J hoppar upp i sulkyn igen för det är han som lyckats bäst med honom på slutet.
Tokskräll som inte alls är borta i det här gänget.
1 Waikiki Silvio hade nog kunnat få tipsnicken från ett annat spår men rankas ner en aning på läget. Får lita på turen men hittar Björn luckan får dom andra hålla i hatten.
Skrällen :
8 Smokey Herman har ett svårt spår men Stenströmer har en bra häst. Ulf Ohlsson får försöka hitta ner i banan och köra till slut. Borde kunna gå för Herman kan öppna rätt bra från start.
Lopp i kroppen efter lång bortavaro med och avslutade bra då.
Vår Vinnare :
6 In Line Tooma

Dagens Dubbel 2 – 2100m Autostart
Favoriten :
3 Get Ready On Tour debuterade för Stenströmer senast med den äran. Smällfin från tät och det var krafter kvar i linorna över mål. Har 6/7 från spets och jag ser egentligen inga hot från start.
Senast drog man norsken redan i starten men kanske kan spara den denna gång då respekten borde vara stor från konkurrenterna.
Svårslagen.
Motbuden :
4 Leonas Sami återkommer efter lite vila men duger direkt. Redan vunnit 3/8 starter i år och pausen var säkert nyttig. Verkligen hittat stilen i år och favoriten får inte ha en dålig dag för då hugger Janne Gustavssons valack direkt.
1 Tiger Journey är obesegrad i ledningen efter fem försök och med Kontio i sulkyn så lär finländaren göra allt för att svara upp spets. Han är inte direkt känd för att släppa spets så lyckas han så kör han nog där. Får nog annars vinnarhålet så bra resa oavsett.
Återkommer dock efter lite vila och inte säkert att man klarar mjölksyran i så fall 50kvar.
Skrällen :
10 Maximus M.M är en sån där som slår till när man minst anar det och kan sen vara sisådär i 4-5 starter. Tidsmässigt duger han dock långt och senast höll han bra i dödens så formen kanske är i antågande?
Vår Vinnare :
3 Get Ready On Tour

Spelförslag :
DD 1 : 6-7-10
DD 2 : 3 Get Ready On Tour

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!