Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Halmstad måndag 24/8

Travveckan inleds på Halmstad med två roliga lopp. Tycker 10 Arvid S.H måste ha bra chans att plocka ner ett trött gäng. Såg laddad ut senast när Jepson försökte snävt kasta sig ner på open stretch och galoppen kom istället. Förstapriset då var 220 000 mot dagens 35 000 så ner ganska rejält i klass alltså.
Avslutningen är ett kortlopp och vinnaren hittas nog på framspår. Jag streckar tre.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Autostart
Favoriten :
10 Arvid S.H borde bli favorit här när starten går. Riktigt tuff herre som gillar distansen och har levererat varje gång på slutet. Senast provade man på open stretch men det gillade inte Arvid och kastade sig i galopp istället. Hade nog varit top3 annars så formen är det inget fel på.
Möter mycket enklare motstånd här och enda faran vore alldeles för lågt tempo men det är inte så troligt på snabba sommarbanor.
Måste ha riktigt bra vinstchans mot ljummet motstånd. Övriga har 2 segrar i raden tillsammans på 66 starter.
Motbuden :
6 Fireman Am gjorde lillcomeback senast och avslutade bra som trea efter lite struligt lopp. Samma distans denna gång och han har känts smidig och fin i träning efteråt säger Christoffer Eriksson.
Gick bra i V75-klass i höstas så kapacitet finns och har han gått framåt med loppet i kroppen så kan det räcka till vinst ikväll.
5 Global Annuity var bara en halv längd efter vinnaren när han fick luckan från rygg ledaren senast. Kanske svarar ledningen denna gång då motståndet är sämre?
Untersteiner siktar nog på första årssegern här. Kan gå om han får dämpa en bit.
Skrällen :
9 Isco Boko har galopperat dubbelt på slutet men var riktigt fin innan det. Här kan man chansa med en invändig löpning med lucka till slut. Vann tre lopp på nio starter i fjol.
Vår Vinnare :
10 Arvid S.H

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
4 Hurricane River har två raka på övertygande sätt och vann senast från spets. Kanske blir svårt att komma dit denna gång men kan vinna från alla positioner i nuvarande form.
Inga ändringar för övrigt utan går med samma utrustning som senast.
Motbuden :
5 Velegance drog nytta av vansinneskörningen mellan Victory Lee och Zlatan Knick senast men vann på ett övertygande sätt och svarade storfavoriten Southwind Queen på ett ärligt vis.
Hade varit ifrån ca 3månader inför det och borde vara ännu bättre nu med tempot i kroppen.
Svårt att inte tippa etta med insatsen senast på näthinnan samt att det är fördel ston i proppen.
1 Gomez är startsnabb och kommer nog göra allt för att svara övriga från start. Vunnit nästan alla segrar från ledningen (8 segrar och 4 andraplatser på 16 försök)
Var kanske bäst som unghäst dock men har visat rätt bra form på sistone och har bra spår.
6 Racing Ribb tror jag är ute på helt fel distans här men skulle kunna gå ändå om det blir lite fart på loppet. Var inte kurant senast och formen är lite dunkel tack vare det. Kolla värmning och förhandssnack om du vill strecka den här.
10 Hennesy Boko saknar seger i år men har fart nog för att kunna växla ner ett sånt här gäng med lite klaff. Felade visserligen senast men var bra innan det.
Skrällen :
7 Arnie Express har gjort två lopp för sin nya tränare Hanna Lähdekorpi men har haft riktigt svåra utgångslägen båda gångerna. Nu åker skorna på igen men den här killen har mött riktigt vasst motstånd som treåring och rätt som det är trillar poletten ner.
Bevakas som skräll någon start till på grundkapacitet.
Vår Vinnare :
5 Velegance

Spelförslag :
DD 1 : 10 Arvid S.H
DD 2 : 1-4-5

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!