Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Kalmar fredagen 21/8

Lillsuccé under gårdagen då 1 Mr Rapide äntligen fick vinna till 28 gånger degen.
Rekade sunt platsspel och jag fick 3.65 på förtiden men ATG gav nästan 4ggr. DD:n gav 107 ggr med min vinnare i andra avdelningen Little Brigadoon.
Hoppas någon gladde sig.

Kvällens tävlingar körs på Kalmar och jag har försökt att plocka russinen ur kakan men det är inte helt lättlöst som det ser ut. Man skulle gärna vilja ha 3-4st i varje avdelning men det går ju inte så jag kör en rolig och en trolig i varje avdelning.
Passa 11 Zlatan Knick i avslutningen som jag tror blir lite bortglömd denna starten.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
15 Wild Love har gjort det riktigt bra på slutet och vann ju med liknande förutsättningar på Axevalla under Stochampionatshelgen och en liknande avslutning här borde räcka hela vägen men det är många att runda på vägen. Wild Love är heller inget man bara går upp i dödens med utan går allra bäst med ett lopp på rulle.
Motbuden :
10 Ritz Guiness gillar dessa stolopp och stå med tillägg. Har alltid en tung avslutning om det inte strular och har 20m till godo på favoriten.
Kan gå om hon kommer före eftersom Wild Love är lite beroende av tempot i loppet.
13 Princess S.W har springspår på 20m fållan och kan få en pangstart här. Väldigt fin märr som vunnit drygt hälften av alla starter. Kanske inte som bäst senast men kan också varit distansen som inte passade. Van vid tufft V75-motstånd och borde göra sig gällande här.
3 La Paradeta är väl den på start som jag skulle kunna se skrälla med rätt resa. Gör aldrig bort sig oavsett konkurrens.
Skrällen :
12 Julia Af Solnäs gjorde sen årsdebut senast för just Henriette Larsen. Det var i ny regi och det såg helt ok ut som fyra. Borde gå framåt med loppet i kroppen och det finns fart i den här tjejen. Till 1% finns det absolut spelvärde för liten peng.
Vår Vinnare :
15 Wild Love

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
3 Look Håleryd blir nog favorit här, även om Peter inte tycker att distansen är hans bästa så borde han få ett bra lopp i draget här.
På plussidan med är att formen är över förväntan och att han har mött riktigt tuffa hästar på slutet utan att vika ner sig. Vettig favorit men gardering är given då spelvärdet blir ganska dåligt.
Motbuden :
4 Valour Kronos vill även han till ledningen och det är inte otänkbart att han tar en längd på invändiga i starten. Inte vill Stefan Persson heller köra ultraljudstempo igen med Victory Lee heller så kanske att man t o m släpper? Har 5/6 i spets och inga ändringar sen senast då han höll bra till andraplatsen från ledningen.
11 Zlatan Knick var med i vansinneskörningen senast och tillhörde favoriterna då eftersom han äntligen hade spetsläge för första gången på länge.
En position han går allra bäst i men har gjort helt ok lopp bakifrån med.
Tror nog att han kan bli lite bortglömd till den här starten och vill varna lite för honom.
2 Victory Lee fick jobba för havren senast. Ludde skickade iväg rejält från start och tog ledningen. Direkt upp på utsidan kom då Christoffer Eriksson med Zlatan Knick och trodde Ludde skulle släppa ledningen på Jägersro? (Har han bott under en sten senaste 20 åren?) 1.05.5 första 500m och under 10 på varvet blev facit men Victory Lee höll strålande till tredjeplatsen bakom vinnande Velegance och Peter Untersteiner.
Risken är att loppet sitter i benen men från perfekt spår skickar nog Stefan Persson mot tät vilket kan öppna upp loppet för en skräll då Victory Lee inte vinner ihjäl sig direkt.
Skrällen :
1 Mellby Empire verkar hålla bra form och skulle det bli körning inledningsvis mellan 2 och 4 så kan han få en perfekt resa bakom. Ska ändå smygas så länge som möjligt.
Vår Vinnare :
4 Valour Kronos

Spelförslag :
DD 1 : 10-15
DD 2 : 4-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!