Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Romme fredag 14/8

Fredagens dubbel körs på Rommetravet och även om inledningsloppet är aningen svalt så håller  avslutningen desto högre klass.
Hyffsat svårlösta lopp och man kan nog få ganska bra odds om en kantboll ramlar in på rätt sida linjen.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
2 Tokarev startar sin vana trogen med en månads mellanrum och har fått ett bra utgångsläge här men i ärlighetens namn vet jag inte om jag blivit så imponerad att jag tycker han ska vara favorit?
Motståndet är inte det blodigaste men samtidigt är Tokarev en häst som behöver det lite serverat.
Kan gå men spelvärdet är väldigt lågt som favorit.
Motbuden :
3 Diggerman är naturliga spetsbudet och med tanke på den korta distansen är det väl han som ska slås. Tog ledningen senast men tempot var för högt hela vägen och totalstannade halvvarvet från mål. Inget bra genrep och var lite väl kall tidigt för att man ska tro att formen är bra.
Joakim Elfving som tränar meddelar att han måste få fuska bort en bit för att duga.
Då loppet saknar Robert Bergh eller en Kolgjini så kan så bli fallet.
4 Kasper Trot är desto intressantare tycker jag. Gjorde comeback senast efter lite längre vila och var helt ok som fyra i mål. Behöver höja sig ett snäpp för att utmana hela vägen och med lopp i kroppen borde han vara vassare nu.
6 Dark Roadster övertog ledningen på första bortre senast och höll undan precis över linjen.
Gjorde två bra insatser från dödens innan det men jag tror han är bäst med lopp på rulle och borde få en ryggresa här. Stall i form.
Skrällen :
1 First Ideal Man har bara en seger i livet men desto fler 2-3 placeringar. Är den i gänget som utan tvekan mött hårdast motstånd på slutet och plockat pengar varje gång trots riktigt usla lägen.
Enda gången de fem senast starterna han hade framspår tog han en kort galopp men fick rygg ledaren och satt fast med krafter kvar.
Har avslutat bra från kön varje gång och även om det blir svårt att hålla spets här så borde han få en bra resa denna gång. Klart intressant till bara 4-5%.
Vår Vinnare :
6 Dark Roadster

Dagens Dubbel 2 – 3140m Voltstart
Favoriten :
10 Ragazzo Da Sopra gjorde några riktiga fantomlopp förra året på V75 men har inte riktigt levt upp till årets förväntningar. Gillar distansen och Björn är duktig på att disponera långa lopp.
Kommer ha en bra avslutning och kommer garanterat vara med på målfotot.
Gynnas av att det bara är en häst på start eftersom han är van vid 60m tillägg.
Motbuden :
12 Global Welcome hade framförallt en fantastisk treårssäsong och visade skyhögt kunnande.
Inte startat över tre varv tidigare men har gått bra på 2640m och bl a sexa i Derbyt.
Står utan tvekan för klassen i gänget och även om förra året inte var lika bländande så har han inlett denna säsongen med en seger och en femteplats i hårt gäng. Örjan upp nu och borde bli livsfarlig med minsta klaff.
1 Borups Tornado står ensam på start och springer han en 15-tid lär det bli jobbigt för övriga att runda honom. Lurig att räkna på men lär försöka hålla ett jämnt hårt tempo.
Hästen att slå.
8 Enzo Am älskar lång distans och är tillräckligt kvick ut för att hamna bra på det direkt. Dock slår man på skor bak nu vilket är ett litet minus. Hade det inte varit en så bra häst på start hade han kanske kunnat avancera tidigt men nu får man inrikta sig på ett lopp i kön istället.
Tidig.
11 Apollon De Kacy vann liknande lopp näst senast efter en bra långspurt. Tycker dock att det är lite tuffare emot den här gången och inget jag skulle strecka tidigt. 4-5e häst.
Skrällen :
13 Super Zantos brukar jag ha som skrällbud i dessa lopp. Stod med liknande läge senast och var inte långt efter Apollon De Kacy i mål. Ny kusk nu är lite intressant och vore värd en seger snart.
Avslutar alltid ärligt och ett sund platsspel. 4ggr?
Vår Vinnare :
1 Borups Tornado

 

Spelförslag :
DD 1 : 1-3-6
DD 2 : 1-10

 

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!