Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Bollnäs torsdag 13/8

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Torsdagens dubbel på Bollnäs ser ut som Örjans dubbel på förhand. Kan bli spets och slut i båda avdelningarna men jag kryddar med 3 Final Dream och Linda Sedström i avslutningen.
Gillar verkligen den här hästen vinnarskalle och de dagar han funkar kan han slå vem som helst känns det som.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
2 Activist har ett perfekt spår här och valacken har kanske inte så många starter innanför västen men startsnabb är han och jag vågar nästan lova att spetsen är klar.
Felade visserligen senast men Örjan löser nog att få runt honom felfritt.
Gått i ledningen två starter i rad innan och varit bra båda gångerna. Näst senast vann han enkelt mot lite sämre motstånd än idag och starten innan det fick han elak press hela loppet av storfavoriten I Keep Tabs men höll storstilat till andrapengen slagen med hals.
Med tanke på spår och kusk känns Activist ruskigt svårslagen även om det är en del hårdingar från bakspår så borde han vara mogen att rekordsänka lite.
Motbuden :
11 Mellby Helios är lite humörbetonad herre som varvar riktigt vassa prestationer med riktigt sömniga. Ändå vunnit 6/12 starter och tränas av Svante Båth vilket måste tas med respekt.
Ulf Ohlsson tillbaka i jollen är plus det med.
15 Jamaica Boko är utan tvekan den i loppet som mött tuffast tänkbara motstånd. Två raka galopper är ju inte positivt men borde skaffat sig nyttig hårdhet ändå.
Bara streckad på 3% i skrivande stund så kanske blir lite bortglömd trots allt?
9 Bally T.N känns med garanti som att han kommer bli bortglömd här då han inte har varken en rolig rad eller några speciella meriter att skryta med från Kolgjinitiden.
Debuterade i regi Kajsa Frick senast och var trea från spets i ett ganska tufft lopp ändå. Nu testar man jänkarvagn och barfota runt om för första gången vilket låter klart intressant.
Kan rygga Örjan i starten och borde hitta fin position. 2% just nu. Missa inte om du garderar!
7 Atlas Kronos verkar dra på sig en hel del spel här. Vann senast efter att tagit över ledningen men det var inte mycket krafter kvar i mål. Spår alldeles för långt ut på vingen nu och insatserna innan har inte varit så imponerande heller. Pass.
Skrällen :
6 Condior har bara gjort två starter i år och inte fått till det men i grunden är det en rätt kapabel häst som också kan öppna från start. Kanske kan söka rygg ledaren?
Vår Vinnare :
2 Activist

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Vivacious Allie är en av Redéns bidrag i loppet och mycket hänger nog på hur Örjan gör från start samt hur Mats E Djuse och Linda Sedström tänker. Skulle Örjan få köra till spets blir hon nog väldigt svårslagen. Annars är hon nog sårbar. Djuse släpper nog gärna men tveksamt om inte Linda vill prova i ledningen med en häst som har 8/10 från spets. Skulle vara den fulla distansen i så fall som gör att man släpper med 3 Final Dream men försök lyssna på förhandssnacket.
Motbuden :
3 Final Dream som jag nämnde kommer säkerligen inte bli mycket streckad med all rätt.
Struken efter senast och gillar kanske kort distans bäst men jag gillar skallen på den här hästen och faktum är att han har gjort bra lopp i dödens på kort distans så då ska man väl räcka en bit på medel i ledningen med. Riktigt snabb ut och tar ledningen om Linda vill.
Kan bli loppavgörande för favoriten.
7 Deep Pockets har kanske spår lite för långt ut för att vara riktigt het segerkandidat men är räctt kvick ut så kanske kan hitta ner i vettig position ändå. Var trots allt tvåa i en V75 final och är van vid tuffare motstånd än detta.
6 Young Da Vinci har nio segrar på 45 starter vilket givetvis är jättebra. Ändå har den här hästen fått lite ”ickevinnarstämpel” hos mig. Kanske lite orättvist men intrycken jag får är att det ofta är någon som går förbi även om han gör bra lopp.
Kan givetvis vinna men jag står över spel.
Skrällen :
1 Coogan. Visst, låter märkligt att ha en så bra häst som ”skräll” men faktum är att jag ser inte mycket som talar för Coogan den här starten. Tre raka galopper och innerspår bakom bilen. Det är mycket som ska stämma för att han ska vara med och slåss om segern denna gång så var försiktiga med insatserna. Riktigt fin häst som normalt sett kanske t o m ska vara favoritspelad men tycker inte alls han varit på topp senaste starterna. Inte ens Redén verkar veta var man har honom för dagen.
Vår Vinnare :
5 Vivacious Allie

Spelförslag :
DD 1 : 2 Activist
DD 2 : 3-5

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.