Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Gävle fredagen 31/7

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Gävle avslutar sommarmånaden Juli och med sitt korta upplopp kanske man ska leta vinnare i främre träffen. Fast först o främst ska dom ju hålla sig i trav.
Jag är inte den som är den utan tipsen den här veckan har varit iskalla om vi bortser från Hugo Åberg där hjärnan sa Double Exposure. Igår trodde jag mycket på Bergh men det var inte ens i närheten till en felfri avgång. Skärpning.
Kvällens dubbel och sista chansen att rädda veckan. Redén årsdebuterar med en duo som verkar bli jämnstreckade vilket förvånar ganska kraftigt.
Jag går på Örjan och hoppas att inte jag blir snuvad av Flaming Ace Sisu som jag tycker blir lite bortglömd.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Reigning Moni och 2 High Glider verkar dela favoritskapet här även om den förste säkert blir favorit på Örjan. Inte startat sen september förra året så får bedömas på gamla meriter.
Låg på i tät den starten och tröttnade förklarligt. Höll ändå anständigt och vid sunda vätskor bör vinstchansen vara helt ok här.
Motbuden :
2 High Glider ser ut att bli nästan lika mycket streckad vilket förvånar mig oerhört. Van visserligen senast dom möttes men fick då en smörresa i fjärde inner samtidigt som Reigning Moni drog stenhårt i täten och splittrade upp fältet. Var en längd före i mål och imponerade inte i starterna där efter.
Väldigt överspelad i en årsdebut då han inte heller är startsnabb. Pass.
11 Young Da Vinci tycker jag är främsta motbudet trots bakspår. Hade kanske velat ha längre distans men det kanske går undan i tät återigen för Örjan?
Har tempot i kroppen till skillnad mot favoriten och blir det fart på loppet avslutar han starkt.
Bortlottad annars.
3 Flaming Ace Sisu varvar kanske prestationerna lite mycket för att man ska vara helt nöjd men glöm inte att den här tjejen faktiskt vann ett kval till Stochampionatet förra året på ett övertygande sätt och var sen femma i finalen.
Har äntligen ett bra spår bakom bilen och nu rycker man skorna för första gången i år.
Bra spelvärde.
10 Empire Garbo från Båth är det lite surr om men jag tycker inte han har sett lika spänstig ut i år som tidigare. Trots placeringar varje start tycker jag han ser tung och orytmisk ut i stilen och jag tror inte han rundar det här gänget från bakspår.
Skrällen :
8 Önas Nougat var mycket lovande hos Per Nordström och har nu gjort debut i träning William Eriksson. Inget extra då men behövde säkert loppet och borde gå framåt.
Dåligt spår men kapabel häst. Kan skrälla med rätt resa.
Vår Vinnare :
7 Reigning Moni

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
2 First Mel Hope verkar bli ganska stor favorit här och visst har hon verkligen tagit ett kliv framåt i år men segerlös på 22 starter som fyraåring och nu helt plötsligt storfavorit efter att knappt hållit undan från spets och senast fick hon det serverat. Dessutom kör återigen Anders Eriksson som inte suttit i sulkyn vid någon av segrarna.
På plussidan är att hon faktiskt varit riktigt bra tre starter i rad och växer säkert en klass om hon kommer till ledningen men faktum kvarstår att som stor favorit är spelvärdet väldigt lågt så jag avstår spel helt.
Motbuden :
14 Lady Youline vann senast med liknande förutsättningar på ett väldigt övertygande sätt och borde ha chans att upprepa bedriften med ännu bättre kusk i vagnen.
Borde kanske vara favorit i loppet.
4 Luna Nera Doc kommer från flera bra insatser och nu gör man en hel del intressanta ändringar för första gången. Barfota runt om och provar jänkarvagn.
Kan slå riktigt väl ut men är i alla fall en indikation på att Oskar J Andersson vill köra om vinsten.
1 East Doris vann ju retfullt enkelt från rygg ledaren förra veckan på dubbeln med just Emilia Leo.
Visserligen galopperade de främsta motbuden i loppet men hon ska på intet sätt skämmas för segern som var på lätta fötter. Spårtrappa här och fått bästa spåret. Emilia siktar nog på liknande scenario även denna gång. Riktigt intressant faktiskt.
7 Kavata Käll gillar jag skarpt och hon går ner rejält i klass här. Spår sju är ändå helt ok och kan nog bli lite bortglömd på tråkig rad men är som sagt van att möta mycket tuffare hästar.
Skrällen :
3 Lovely Star är inte så tokig alls och ganska rapp från start. Kan nog ta spets och släppa för att hoppas på lucka. Jenny A Björk tycker jag kör väldigt vårdat och 1% är på tok för lite.
Vår Vinnare :
7 Kavata Käll

Spelförslag :
DD 1 : 7 Reigning Moni
DD 2 : 1-4-7-14

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.