Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Skellefteå måndagen 27/7

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Först vill jag beklaga sorgen till Jim Fricks familj. Han gick bort i helgen efter en tids sjukdom och var en stor travprofil och en av mina första favoritkuskar när han skrällde på dåvarande Riks-V5 som kördes på Solvalla och gav mig min första riktiga travvinst.
Mannen med den skrovliga rösten kommer vara saknad i svensk travsport.
Travjournalisten Lennart Persson som för övrigt förmodligen är Sveriges vassaste skrev en väldigt fin text som ni kan läsa HÄR

Två kortlopp bjuds det på under kvällen och första avdelningen ser ruskigt svår ut vid första anblick men är väldigt ojämn. Jag tycker det står mellan tre hästar som höjer sig över de andra och andra avdelningen ser likvärdig ut så man borde kunna vara med på få kombinationer.
För er som vill sticka ut hakan ordentligt skulle jag spela den raka dubbeln 3-1 som borde ge runt 15ggr degen.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Voltstart
Favoriten :
7 Månremus var riktigt bra när han vann ett 100´lopp utanför V75 på Östersund och slog ganska bra hästar den gången. Mats E Djuse kör väldigt vårdat men med en seger på 18 månader och innerspår på tillägg har jag lite svårt att förstå favoritskapet. Tidsmässigt duger han gott men det är lite för många faktorer som ska klaffa känns det som trots ganska klent motstånd.
Den här jobbar jag gärna bort.
Motbuden :
3 Stålviktor med Mats Gällerstedt var inte som bäst senast och har fått en litet paus. Dock fick han ett lopp i kön efter ett svårt startspår och den här herren trivs bäst i ledningen eller dödens där han kan hålla tempot uppe då han är mer stark än speedig.
Med bara sex hästar på start borde minst dödens vara ledigt och kanske t o m ledningen då naturliga spetsbudet 1 Guli Björn har gjort bort sig i voltstart hela sex gånger på fjorton försök.
Då distansen är kort och Stålviktor håller farten in i mål tror jag det blir svårt för tilläggshästarna att speeda ner honom över upploppet och dom inte har kontakt tidigt.
Vettig vinstchans och min vinnare.
1 Guli Björn har som sagt på tok för mycket galopper i livet. Hela åtta galopper på tjugo starter känns ju sådär men kanske att innerspåret kan hjälpa till en felfri avgång.
Trots alla galopper har han sex segrar på tjugo starter vilket givetvis imponerar.
Felfri har han varit aldrig missat topp tre sen första starten.
Vettig motbud trots allt men ingen spik.
12 Svärting A.C var med i samma lopp som Thess Prinsen senast och avslutade bra som tvåa men har blott en seger i livet vilket får mig att dra öronen åt mig. Robert Bergh som tränare får man ändå respektera men kvällens förutsättningar känns inte optimala. Pass.
Skrällen :
14 Thess Prinsen börjar komma till åren och vinner inte så ofta längre men gör allt som oftast bra lopp. Får Ulf Ohlsson i vagnen här vilket är en intressant förstärkning.
Liknande förutsättningar senast och gick en bra tid då som sjua i mål och kan Uffe skala av någon sekund till kanske det kan bära hela vägen?
Vår Vinnare :
3 Stålviktor

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
1 La Norna bör få bära favoritskapet här från perfekt utgångläge och obesegrad i ledningen efter sju försök. Enda brasklappen är att hon ska gå med skor vilket kan påverka startsnabbheten just från innerspår. Hon är dock så pass snabb ut att det borde vara svårt att ta en längd från start.
Vunnit från ledningen med den balansen tidigare.
Härdad i tuff konkurrens på slutet och går ner i klass här. Bra vinstchans.
Motbuden :
8 Yankee Blue är även han väldigt startsnabb och skulle favoriten bli av med ledningen så tror jag Uffe fortsätter framåt och tar över trots spåret.
Nog bästa hästen men kan få bryderier om favoriten håller upp innerspåret. Skulle man hitta ner i 2-3 utvändigt kan man nog vara med och göra upp om segern ändå.
3 Real Masterpiece har en ganska missvisande rad då han har haft idel dåliga lägen. Spår tre bakom bilen nu och Mats E Djuse låter smygoptimistisk.
Måste dock ha det lite serverat nu för tiden och det vill nog till att favoriterna kör mot varann en bit för att han ska göra sig gällande.
Skrällen :
2 Cabaree F.C gick med i rygg på favoriten näst senast och fick luckan till slut men kunde inte utmana speciellt då. Bör kunna få samma position igen och kan vara ett kul tvillingspel med favoriten.
Skulle 8 Yankee Blue trycka sönder ledaren och luckan kommer kanske man t o m kan skrälla den här gången.
Vår Vinnare :
1 La Norna

Spelförslag :
DD 1 : 1-3-7
DD 2 : 1 La Norna

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.