Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Rättvik måndag 20/7

Otroligt svårlöst dubbel inleder travveckan och jag skulle inte bli förvånad om vi får ett praktodds på dubbeln denna omgång. Håll nere insatserna är bästa rekommendationen.
5 Fleet Admiral tror jag bara är bäst om Redén får iväg honom från start och han håller sig i trav.
Garderar dock med 12 Minnestads Ecuador som gör debut i ny träning och man har valt ett annorlunda upplägg med simträning.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
9 Knifetown Hall gjorde debut för Westholm senast och blev slagen på linjen i ett ganska billigt lopp.
Insatsen var ett fall framåt men dagens lopp är vidöppet i mina ögon och med dessutom ett bakspår med mindre rutinerade kuskar känns det som att i stort sett vad som helst kan hända.
Kanske första strecket men gardering är given.
Motbuden :
3 Cordelia I.S vann från spets näst senast till ett glatt odds och svarade ärligt över upploppet även om segern blev knapp. Borde kunna bli släppt till ledningen här och blir hästen att slå.
Obesegrad i den positionen på två försök så man får anta att man provar.
6 Listas Shadow Fax var ute i ett tufft V86-lopp senast och hängde mest med på en bra hängtid i mål som femma. Gick ändå rekord så formen får antas vara god och Elias Strandberg är en duktig kusk.
Ganska kvick ut och kanske kan bli släppt till spets men bör i vilket fall få en bra position.
Intressant bud.
4 Mercedes är jämn och säker men vinner inte så ofta. Lite intressanta ändringar här gör att hon blir intressant ändå som väldigt lågt streckad. Hybridvagn och barfota runt om och körande Martina Jonsson känner hästen väl vilket är ett stort plus.
2 Super Class C.H hade problem med svängarna senast men ska vara uppfräschad nu. Snabb från start men ska helst ha rygg då han är bäst på kort distans. Får köras på chans och kan gå med lite tur för han går ner i klass här.
Skrällen :
1 Listas Alice vann från ledningen för tre starter sen när hon på främre startvolten och drog hårt i ledningen hela vägen till en klar seger. Slog rätt bra hästar då och här lär man få ett passande smyglopp. Skräll med lucka?
Vår Vinnare :
6 Listas Shadow Fax

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
7 Marrakesh galopperade olyckligt senast och har ett snävt fjärdespår här vilket oroar lite. Felfri borde han dock vara långt framme i detta gäng och formen verkar bra för övrigt.
Starten innan avslutade han väldigt vasst fram till andraplatsen bakom Arras Cando. Kan gå men ändå en ganska svag favorit att luta sig emot.
Motbuden :
5 Fleet Admiral har tre raka galopper i raden och nu kör Redén själv. Borde ändå vara favorit i ett sånt här lopp då han kan mycket de gånger han går felfritt.
Vunnit nästan hälften av sina starter och är klar förstahäst för mig på förhand. Nu åker skorna på igen som i årsdebuten och då gick han felfritt vilket är ett litet plus.
12 Minnestads Ecuador gör debut för Dennis Palmqvist och man slänger på jänkarvagn och rycker alla skor direkt vilket tyder på att man är nöjd med hästen på förhand.
Man har valt ett annat upplägg på träningen eftersom han är så otroligt skör hästen och dras med skador titt som tätt. Simträning och bara ett lättare banjobb inför detta.
Intressant test i ny regi och faller det väl ut ska vinstchansen vara god i ett mediokert gäng.
Skrällen :
13 Alorac Mathbell vill helst ha längre distanser men är stark och rejäl och tål att gå i spåren en bit. Då det är lite frågetecken på flera av favoriterna så är han intressant som skrällbud om ett par stycken faller bort under vägen.
Vår Vinnare :
5 Fleet Admiral

Spelförslag :
DD 1 : 4-6-9
DD 2 : 5-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!