Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla fredagen 17/7

Nästan 7ggr på Aramis Bar igår så värdet fanns uppenbarligen där. Tyvärr så galopperade spiken på väg mot ledningen i första avdelningen så ingen deg.
Idag inleds trippeltravet på Axevalla och det är ett mastigt lopp över fyra varv som inleder. Jag lutar mig mest mot Goop som är en mästare på att lägga upp det taktiska i långlopp. Inte helt säkert att man lyckas fånga Örjan i spets dock.

Dagens Dubbel 1 – 4140m Voltstart
Favoriten :
2 Exaudio Vici får vi gissa blir favorit här med tanke på läge och kusk. Klarar långa lopp och blir inte lätt för övriga att plocka ner från ledningen. Två raka över tre varv men i lite enklare gäng än detta.
Fin häst och vettig favorit.
Motbuden :
11 Ready Ribb älskar distansen och Björn Goop är en mästare på att disponera lopp över den här distansen. Galopperade lite konstigt senast men hade bra fart då så formen är nog ok.
Förste utmanare och min vinnare på kusk.
10 Pacific Face var med i detta lopp i fjol och var fyra då bakom Goops Short In Cash som ledde runt om som storfavorit. Vann dock klungspurten på övertygande sätt och har han bara kontakt in på upploppet så blir han farlig.
Skrällen :
9 Joe Martini får agera skrällbud i loppet även om jag tror loppet står mellan mina tre ovan.
Nu testar man barfota runt om för första gången i livet vid åtta års ålder och 44e starten.
Gillar distansen och har 20m till godo på de bästa hästarna.
Riktigt speedig häst som kan ställa till med en obehaglig överraskning med rätt lopp.
Vår Vinnare :
11 Ready Ribb

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
10 Go West Young Man vann Margaretas unghästserie senast efter en bra finish. Brukar alltid vara bra och med Örjan så räknas han återigen med segerchans.
Senast provade man rycka alla skor och det verkade fungera bra så det blir samma balans även denna start. Dock ingen häst man bara tågar upp i dödens med så behöver lite hjälp på vägen men axevallas upplopp är även långt och krävande.
Motbuden :
5 Stonecapes Superb var tvåa bakom favoriten senast i Margaretaloppet och var minst lika bra som vinnaren. Ojämnt startsnabb men med inte så många startraketer är han ändå hetaste budet att ta ledningen. Svårslagen i så fall.
1 Atik D.L är en riktig slugger som lär sända framåt tidigt om han inte blir fast från innerspåret. Jepson brukar förvalta den här hästen bra och tycker han är klar förstahäst trots spåret.
Van vid tufft motstånd.
6 Bordeaux S vann ett V75-lopp senast i bra stil och Djuse kör återigen. Gillade verkligen intrycket senast och har gjort idel bra insatser under året. Jänkarvagn och barfota som vanligt.
Varning!
Skrällen :
3 High Into The Sky är en norsk gäst som visat bra kapacitet. Adielsson upp är intressant och kan kanske svara ut Stonecapes Superb från början? Borde få ett bra lopp hur som haver och har gått bra i Sverige innan. Var ett tag sen dock så skrällbud får räcka.
Vår Vinnare :
1 Atik D.L

Spelförslag :
DD 1 : 2-11
DD 2 : 1-6

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!