Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Bergsåker torsdag 16/7

Bergsåker har tävlingarna och Robban Berghs Hail Mary ska försöka påbörja en ny segerrad. Ursäktad senast i ett konstigt lopp trots bara fem hästar. Bakspår gör ändå att jag inte spelar som stor favorit.
Tycker 7 Click Bait gjorde sitt livs lopp senast i sprintermästaren men man laddar nog inte från spår sju.
2 Aramis Bar var finalist i Italienska Derbyt och här tror jag man tidigt tar hand om spets varpå man borde bli svårslagen.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Uruguay Broline gjorde ett par riktigt bra lopp som treåring och har nu fått två lopp i kroppen vilket brukar vara signifikativt för Båths hästar. Bakspår i debuten och tillägg senast.
Nu är det äntligen läge för ledningen och samtidigt rycker man alla skor för första gången vilket visar att man tror på en bra insats. Hyperintressant start.
Motbuden :
4 New Direction gör alltid bra insatser de gånger hon går felfritt. Riskerar att få ett tungt lopp utvändigt om Uruguay Broline vilket gör att jag tror vinst blir svårt. Märkligt mycket spelad.
9 Unleash The Steel från Pihlström får Björn Goop i sulkyn för första gången. Nu testar man även jänkarvagnen och rycker bakskorna. Klara indikationer på att man förväntar sig en bra insats.
7 Young Highness är andra hästen från stall Linderoth och satt fast senast med krafter kvar som kan komma till pass nu. Bra i två raka segrar i enkla gäng innan det.
Lite bättre än vad raden visar och kommer hon bara till från spåret så kan man nog vara med på målfotot och känns mer spelvärd än stallkamraten.
Skrällen :
2 Janis Brown felade senast men nu återgår man till barfota bak och Ulf Ohlsson får chansen denna gång. Besitter rätt så bra fart men behöver få det lite serverat. Bra spår här och skulle tro att Ohlson söker rygg ledaren.
Vår Vinnare :
3 Uruguay Broline

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
10 Hail Mary var spelad till 1.23 mot liknande hästar senast. Fick ”dödens” i ett femhästarsfält då Bergh gjorde en missbedömning i första sväng. Han trodde nog han skulle kunna glida till spets men ledande Acciaio var alldeles för hetsig i spets. Fjärdeplatsen var dock i lägsta laget och kunde lika gärna varit tvåa men Bergh körde inget på henne sista biten.
Normalt sett bland de bättre och borde ha sund vinstchans återigen även om spåret givetvis gör att man ifrågasätter det stora favoritskapet och spelvärdet är ruskigt lågt som det känns.
Motbuden :
2 Aramis Bar är Björns val i loppet och här vill man nog gärna få ledningen tidigt. Nu blir det även barfota bak för första gången vilket alltid är hyperintressant på Goops hästar. 
Mötte Hail Mary i ett fyrahästarslopp i april och var då favoritspelad men kom inte förbi från start och blev tvåa i ett stenhårt lopp där Hail Mary var riktigt bra.
Nu är det dock ombytta roller och när Goop kommer till spets blir han ytterst svårslagen.
Bra spelvärde då han inte ens är favorit. Min vinnare.
7 Click Bait är ruggigt startsnabb och är van vid tufft motstånd. Från spår sju blir det svårt att ta ledningen och läser man mellan raderna så laddas det nog inte för fullt. Går dock bra även bakifrån.
Insatsen senast i sprintermästarfinalen var dock en av de bättre jag sett och även om Örjan aldrig var orolig bakom Don Fanucci Zet så fick han sträcka på sig lite över upploppet.
Har Click Bait tagit loppet på rätt sätt kan han bli livsfarlig här.
9 Global Adventure var ute i samma lopp som Hail Mary, Acciaio, och Zola Key senast. Var den som profiterade mest på det hårda tempot och gick starkast till slut. Samma typ av smygläge denna gång och kanske återigen får ryggen på Hail Mary under slutvarvet. Kan gå för riktigt fin individ med hög segerprocent.
1 Acciaio tog ledningen senast i ett femhästarfält och öppnade trots detta på 1.08.5 femhundringen och runt 1.11 på varvet. Höll ändå anständigt trots detta och nu rycker man alla skor som man gjort vid storlopp tidigare. Kanske rappare om man släpper och chansar på lucka?
Skrällen :
3 Zola Key försökte ta sig förbi Acciaio senast från start men det fattades en halv längd. Backade ner i rygg och avslutade bra när luckan kom. Fin individ som jag inte tror inte laddas för spets idag när chefen invändigt vill dit. Får ett lopp på rulle. Kan avsluta vasst då.
Vår Vinnare :
2 Aramis Bar

Spelförslag :
DD 1 : 3 Uruguay Broline
DD 2 : 1-2-7

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!