Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla måndag 13/7

Ny vecka som avslutas på hemmabanan med trippeltrav. Man får väl hitta på ett nytt sätt att följa Stochampionatet på. Tror att Untersteiner har en räv bakom örat med Mahma Lane. Spåret behöver inte vara helt fel med Diana Zet i ledningen och Ganga Bea utvändigt.
Kvällens dubbel hämtas från Solvalla och det är ganska fina lopp. 
Velten Limelight blir lite väl stor favorit från punschigt utgångsläge och gardering rekommenderas.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
8 Velten Limelight har två starka prestationer i ryggen från V75 och möter kanske lite lättare motstånd här men det är inga duvungar.
Spåret gör ju att inledningen kommer bli tuff men senast var det tredjespår hela första 500 som gick efter 1.08.5 fram i dödens. Plockade en ner ledande Sobel Jasmine men förlorade med absolut minsta marginal mot Quick Lane som liftat med i rygg. Ruggig prestation.
Loppet innan var han tvåa bakom Don Fanucci Zet så inte mycket att säga om.
Kommer göra ett bra lopp igen men frågan är om det är rimligt att spela en favorit från spår åtta som ska först knäcka ledaren och sen hålla undan för övriga?
Andra alternativet är att backa och köra till slut. Det känns inte aktuellt.
Bästa hästen men läget gör att jag tvekar.
Motbuden :
3 Moneykeeper lyckades tråckla sig ut direkt senast och övertog ledningen för att vinna enkelt. Godkänd från svåra spår även innan. Känslan är att Bergh vill komma före favoriten här. Svårslagen om han lyckas komma till tät. Sårbar annars.
5 Vine Vision gillar jag skarpt. Kanske inte kommer bli mycket spelad här men rätt så snabb ut och väljer Örjan att släppa med Mr Southwind. Den här har rätt höga toppar när han fungerar.
Intressant.
2 Bear Hope har ett bra spår och Goop i jollen. Bättre läge än på länge och raden är nog lite missvisande men tycker ändå inte det varit riktigt den där gnistan i loppen som man vill se.
Jag avstår spel.
4 Mr Southwind har legat på alldeles för hårt i ledningen flera gånger på raken. Ska bli intressant att se om Örjan väljer en annan taktik alternativt kan få honom att slappna av lite i loppet.
Får den känslan när man slår på skor till den här starten samt längre distans.
Tycker man borde släppa spets och hoppas på lucka. Kan speeda fort då.
Skrällen :
11 Mega Star har två raka segrar och Johan Wiman verkar lita på sin häst och ger honom optimala resor nästan varje gång. Samspelet mellan kusk och häst verkar fungera riktigt bra och med lite flyt på vägen här kan man nog skrälla.
Vår Vinnare :
8 Velten Limelight

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
4 Little Brigadoon är ny hos Björn Goop och kommer med bra resultat innan från Holland. Björn brukar ha dom i bra författning när dom går ut men att han ska bli favorit i ett öppet lopp kanske är tufft? Verkar dock vara en rejäl häst och från ett bra läge borde Goop vinna loppet tillräckligt många gånger för att motivera spel samtidigt som de bästa motbudet har svårbedömd form.
Motbuden :
6 L.L Royal går ner i klass här och då brukar han ha bra vinstchans. Det som oroar är att han utgick med startförbud näst senast vilket betyder att han inte var fräsch alt besvärades av något som gjorde att han inte kunde trava rent.
Tappade även senast trots invändig resa men kan ju varit det tuffa motståndet också.
Svårbedömd men kan mycket i grunden.
12 Ajusco har ett par bra lopp i rad och får återigen Örjan i sulkyn men vinner inte så ofta. Kanske..
11 Gazoline Mearas har fem segrar på tolv starter vilket ska tas med respekt. Har dock inte sett riktigt spänstig ut på slutet och jag vill nog se en bättring innan jag investerar.
Skrällen : 
1 Carlos Amore är ensam på start och ska köras i ledningen enligt Djuse. Vunnit sina två segrar just från spets så småintressant på läget men tenderar nog att bli överspelad. Behöver nog rekordsänka någon sekund för att hålla undan så skrällbud får räcka.
Vår Vinnare :
4 Little Brigadoon

Spelförslag :
DD 1 : 3-5-8
DD 2 : 4 Little Brigadoon

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!