Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Örebro torsdagen 9/7

Spiken svek från ledningen i tisdags och barfotabalansen föll väl ut på Dante Godiva som imponerade från dödens. Hochthereitis Sox vann avdelning två till 12ggr degen och den hade vi med så oddset hade blivit tilltalande. Lite stolpe in nu tack.

Torsdagens dubbel hämtas från Örebro och en del har frågat varför dom har så udda distanser.
2008 så ändrade Örebrotravet sina distanser till 2100m och 1609m för man flyttade fram startlinjen på loppen mellan 35-40m beroende på distans för att inte innerspåren skulle bli missgynnade av att kurvan kom så sent.
Innerspår på Örebro är sen gammalt negativt men det kan vi alltså glömma.
Upploppet är dock kort, ett av de kortaste så spetsstriden är alltid intressant.
Skulle var lätt att fega lite på kvällens dubbel men jag gör tvärt om och spikar i det svåra och garderar storfavoriten. Må stolparna vara med mig.

Dagens Dubbel 1 – 2100m Autostart
Favoriten :
6 Kaptah har gjort fem starter för Petri Salmela i år och varit på pallen alla gånger. Segerrik herre som är stark och oöm vilket ser ut att passa dagens loppscenario där ingen av de betrodda är speciellt kvicka ut från start. Van att tåga i spåren och ta över ledningen och kan bli liknande här.
Blir nog favorit.
Motbuden :
9 Polly Anenue tränas av Berne Gustavsson som kanske är mest känd bakom V75-bekantingen Wellino Avenue men framförallt som en riktigt vass amatör.
Polly har inlett karriären strålande även hon och har åtta segrar på tolv starter. Har fått två lopp i kroppen efter vintervilan och från tilltalande läge tror jag hon bara är bäst idag.
Jag spikar.
2 Fleet Admiral kommer nog dra mycket streck på sig från ett passande spår. Tror dock att han är lite sämre än de bästa här men skulle Örjan trolla sig till spets så kan han trolla bort en bit på ren respekt.
Absolut ingen dålig häst i grunden och årsdebuten var imponerande. Kan gå. Andra strecket om man vill gardera.
8 Adrian´s Fight är en högkapabel herre som är ny hos Felmming. Alltid spännande med Flemming och barfota men spåret drar ner chanserna ganska rejält tycker jag.
Med klaff så visst men riskerar att bli lite överspelad här. Passas nästa start.
1 Charming Soldier vann ett billigt lopp senast och är tillsammans med 4 Cessna S.S de som visat lite startsnabbhet bakom bilen och Jörgen vill köra i spets säger han vilket borde gynna min idé i loppet för jag tror Soldaten är chanslös att hålla undan mot dessa kompisar.
Skrällen :
12 Harley D.E har strulat lite senaste starterna men var strålande i våras. Kommer bli totalt ospelad här med tanke på diffus form och iskallt spår. Men kapaciteten är lika hög som vem som helst i loppet. Behöver givetvis tur men kan vara ett kul streck.
Vår Vinnare :
9 Polly Avenue

Dagens Dubbel 2 – 1609m Autostart
Favoriten :
1 Valley Brodde blir stor favorit efter flertalet starka insatser. Mest imponerade han nog på mig näst senast när han verkligen visade vilken vinnarskalle han har.
Senast var en besvikelse men jag tror inte Redén tar ut honom utan att han är genomgången ordentligt. Från annat spår hade jag spikat utan att tveka men innerspåret gör mig lite tveksam då det är flera startsnabba med i loppet. I en perfekt värld spetsar 3 Smokey Herman och Örjan hittar ut direkt men inget jag vill luta mig helt mot när jag spikar i inledningen.
Absolut bästa hästen dock.
Motbuden :
3 Smokey Herman är min givna spetshäst. Inte en aning hur tankarna går sen men förstår inte alls varför man skulle släppa ifrån sig spets?
Kanske lite diffus formrad men från perfekt utgångsläge borde han bita ifrån sig bra. Tidigt motbud.
9 Urban Kronos vet ni som följer mina tips att jag är svag för. Lite besviken på senast men mötte å andra sidan vassa hästar. Gick ok ändå och borde kunna hamna ett par hack längre fram denna gång.
Avslutar alltid vasst.
6 Bon Ego är också snabb ut och har 7/10 från ledningen och med Jorma i sulkyn är nog taktiken given men jag tror inte han når spets denna gång. Skulle gynnas av en invändig strykning men tar inte en längd på invändiga utan hjälp. Rankas ner för mig.
Skrällen :
10 Copimade har inte vunnit på flera år men var riktigt bra som unghäst. Slog bl a Svante Båths dåvarande stjärna Le Miracle regelrätt. Nu har Flemming haft hästen i ett par starter och kanske kan han få det att släppa totalt. Det har man ju sett otaliga gånger hur gamla trötta hästar hittat ny motivation hos danske stortränaren.
Vår Vinnare :
1 Valley Brodde

Spelförslag :
DD 1 : 9 Polly Anenue
DD 2 : 1-3-9

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!