Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla tisdagen 30/6

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Efter lite strul med certifikaten är hemsidan återigen i funktion och tisdagens dubbel bjuder på riktigt bra lopp från Solvalla. 5 Alone gör årsdebut efter lång frånvaro och verkar bli lite för stor favorit då det även vankas svar om ledningen så jag går på en idé och håller nere insatserna istället.
I andra avdelningen är det oerhört fina hästar och ska man gå på strecken på förhand så är det mest spel på 1 Easy Cash och 3 Slippery Runway men jag kan inte tänka mig att spelarkollektivet är så blinda att man gör någon av dessa till favoriter bara för dom har ett par segrar i raden när motståndet är så mycket tuffare nu.
Gulfstream Am höjer sig över mängden men har felat mest varje gång på slutet.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
5 Alone gör en sen årsdebut här för Pasi Aikio då han blev struken inför en tilltänkt start i maj.
En stentuff herre som knappast gör bort sig här och distansen passar bra då han gillar att gå i jämnt tempo hela vägen. Räknas direkt men man får ha viss respekt för motståndet ändå när han inte startat på nästan ett år.
Motbuden :
3 Dragster har fått lopp i kroppen efter lite kortare vila och Roger Malmqvist brukar inte vilja släppa spets med den här. Har 7/11 från ledningen så man kan ju förstå varför.
Inte alls borta även om det kan bli tufft första varv.
11 Urban Kronos är den jag tycker är klart intressantast här. Hade ögonen på honom senast när jag hade spikat Västerbo Exact och han gick klart fortast över upploppet då. Hade omöjligt utgångsläge då och nästan lika illa nu men avslutningen är riktigt vass och med förra loppet i kroppen tror jag han fäller många över upploppet. Alla? Min vinnare.
10 Hill Street tröttnade från spets senast och även om tempot var högt så tyckte jag han var lite blek. Kanske är bäst med lopp på rulle ändå och nu kör chefen själv den här gången.
Har man varit favoritspelad två gånger i rad på V75 borde man hamna kunna städa av de här motståndarna om formen finns där.
9 Han Herred vinner inte så ofta men går bra lopp hela tiden på fina tider. Tänkbar skräll.
7 Ferrari River tycker jag är grymt överspelad med senaste insatserna på näthinnan. Helt ok häst men vinner för sällan för att motivera över ens 5% från spår 7 över kort distans. Över 20% känns som bara på tok för mycket. Pass.
6 Grainfield Aiden drar också mycket streck men lite samma sak som ovan. Pass.
Skrällen :
8 Rushmore Face gillar jag skarpt. Spår 8 är givetvis iskallt men med lite tur kan han absolut fälla hela detta gänget. 2% är klart spelvärt med Adrian.
Vår Vinnare :
11 Urban Kronos.

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Gulfstream Am kanske spelarna har ledsnat lite på efter två raka galopper men den här hästen håller riktigt hög klass. Kanske inte blir favorit till slut men borde vara där omkring.
Lite svårt att sia om spelvärdet med alla galopper men är obesegrad felfri vilket säger en del.
Felfri är han tillräckligt startsnabb för att ta hand om ledningen efter ett tag och väl där har jag svårt att se honom förlora. Tävlar mest mot sig själv känns det som.
Skulle han galoppera är motbuden många.
Motbuden :
8 Kinky Boots är främsta motbudet och nog den enda jag tror kan utmana en felfri Gulfstream Am. Verkar ha riktigt bra fart i sig och helt oöm för positioner. Segrarna på slutet är visserligen tagna i lite billigare sällskap men på riktigt tilltalande sätt. Fäller många.
11 Rackham har tampats mot riktigt vasst motstånd och gjort det strålande. Missgynnas lite av läget men gick bra med i spåren senast så visst.
Det som oroar mig denna gång är att det är inte säkert man får rätta ryggarna när motståndet är ojämnt. Utan strul så kan han vinna.
6 Stonecapes Superb tog två raka från spets i början på året och var sen lite sämre men såg återigen fin ut senast efter sen lucka. Skulle min favorit göra bort sig och han kommer till ledningen går han en bra tid.
1 Easy Cash och 3 Slippery Runway möter mycket tuffare motstånd än normalt och ser ut att bli överspelade båda två så jag står över spel.
Streckas som 5-6 häst på V64.
Skrällen :
10 Dominic Wibb gjorde årsdebut senast i ett ramlopp till V75 och vann direkt. Tuffare emot nu men var i fin författning senast och bör gå framåt med loppet i kroppen. Erik kör återigen.
Vår Vinnare :
4 Gulfstream Am

Spelförslag :
DD 1 : 11 Urban Kronos
DD 2 : 4 Gulfstream Am (6-8-10-11 med mindre insats)

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.