Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Visby tisdagen 16/6

Revelation fick en dryg sista sväng och avslutade storstilat över upploppet som tvåa men det var inget att göra åt vinnaren. Jag kommer spika i nästkommande start för det såg riktigt maffigt ut när Nordström äntligen fick fart på honom. Den här är riktigt bra.
Bra var också 8 Global Badman som trots ett tufft lopp bara var bäst.

Kvällens dubbel hämtas från Skrubbs travbana på Visby och det är väl så somrigt som det kan bli i princip. Har en rolig anekdot från en spontan semesterresa med polarna innan år 2000 där vi skrämde slag på en stackars grön Elin Gustavsson tillsammans med åtta galna stockholmare med en hemmagjord hejarklack från ingenstans. Tror hon brände varenda favorit. Förlåt Elin, du måste undrat var galningarna kom ifrån?
Kvällens dubbel är lite speciell därmed eftersom man har det kortaste upploppet av alla tusenmetersbanor med dryga 150m. Banan är också väldigt smal och det är svårt att ta något i kurvorna så det gäller att vara med där framme när det ska avgöras.

Dagens Dubbel 1 – 2120m Voltstart
Favoriten :
8 Farlander Am har två raka i år och varit i riktigt fin författning. Nu kör tränaren själv och även om han inte är någon Goop så tycker jag han har helt ok körhänder så inget jag höjer nämnvärt på ögonbrynet åt. Däremot har han tagit flest segrar i spets eller vid tidigt avancemang så jag hoppas man tidigt söker sig framåt men lite rädd för att det kommer gå undan där framme så tillfälle inte ges. Bra chans annars.
Motbuden :
4 Worrywart ger man verkligen chansen till den här starten. Det blir skolöst, helstängt men vanlig vagn eftersom det är voltstart. Det känns påställt och Kaj Widell kommer nog försöka ta sig till front tidigt. Kul procent.
5 Mr Maha har också gjort det bra i alla årets tre starter. Felade senast men sköt till bra efter invändig resa till en fjärdepeng. Körande Rickard N Skoglund står högt i kurs en sån här dag och vann med hästen i årdebuten på ett bra sätt. Körs till slut. Vettig chans.
2 Digital Globe vann visserligen i årsdebuten på Visby men jag tycker han blir grovt överspelad här. Pass.
Skrällen :
15 Echo Gamble var blek i årsdebuten men desto bättre senast men föll över i galopp på upploppet. Inte tom då och såg fin ut. Tränarkörd återigen vilket är litet minus eftersom läget är punschigt men skrällbud på grundkapacitet.
Vår Vinnare :
5 Mr Maha

Dagens Dubbel 2 – 2120m Autostart
Favoriten :
4 Jamaica Boko är favorit just nu men frågan är om inte det hinner ändras till bilen släpper fältet då tränaren Mikael Cedergren aviserar rygglopp till den här starten?
Är annars blixtsnabb ut och missar knappast ledningen vid laddning.
Antagligen vill man bara ta denna start för att se att allt funkar men jag kan inte begripa varför man vill släppa spets på Visby?
Kusken Eva Lundahl är kanske inte så känd för stora massan men hon är en duktig amatör med bas på just Visby och har bl a representerat Sverige i Dam-EM flertalet gånger vilket betyder att hon varit vinstrik året innan.
Med alla dessa faktorer tror jag Eva kör i ledningen då hästen är van vid tuffare motstånd än så här och jag har svårt att se henne förlora i ledningen faktiskt. Skulle man avisera att det absolut ska släppas i snacket före start så spikar jag hellre mitt första motbud 6 Pretty Boy Floyd i så fall men det är nog dags för Mikael Cedergren att helt enkelt ta på sig bigboypants och bara säga till Eva att köra.
OBS! Håll koll på förhandssnacket i sändningen innan du lämnar in.
Motbuden :
6 Pretty Boy Floyd vann senast enkelt från spets och duktiga Kim Moberg får chansen igen. Såg riktigt rapp ut senast men spåret är lite väl långt ut den här gången då samtliga invändigt kan öppna från start. Damlopp kan det köras lite friskt i emellanåt och även om han såg riktigt fin ut senast så tror jag man är helt utelämnad till vad Eva gör bakom Jamaica Boko.
Klar vinstchans om man blir släppt till spets, annars nej.
9-10-11-12 är alla bra hästar med riktigt dåliga startspår men tänkbara om det blir väldigt högt utgångstempo. Vi går igenom alla fyra ifall någon letar garderingsbud.
9 Hessel B.Rapida har ett bra smygläge och har haft rejäl otur i spårlottningen varje gång på slutet så med tanke på det har han gjort det fantastiskt bra. Linda Sedström är duktig kusk och tänkbar vi gardering som 5-6 häst kanske.
10 Angel From Above körs av en av Sveriges bästa kvinnliga körsvenner Emilia Leo. Har avslutat bra från kön två lopp i rad och verkar hålla riktigt fin form. Första strecket från bakspår.
11 Veravia As är grundkapabel men inte varit så fin på slutet tycker jag. Rankas ner lite på det men nu rycker man alla skor för första gången i år och det är så hon brukar prestera som bäst så passas på det. Kolla värmning innan du streckar.
12 And Stitch är bara fyra år och kanske lite tufft att gå runt alla från spår 12 men har gjort tuffa lopp i V75 på slutet och mött hästar som Karamell Hill, Indras Secret och Sharp Dream och ändå inte gjort bort sig. Dock slår man på skorna till den här starten vilket aviserar passivt upplägg vilket får mig att ranka ner rejält. Nog sista strecket från bakspår.
Skrällen :
5 Dontloosememate är faktiskt obesegrad i spets på sex försök och har enbart vunnit från den positionen så jag antar att Jenny A Björk försöker kuppa sig dit om nu favoriten släpper?
Möter väldigt mycket tuffare hästar än normalt men är man obesegrad så är man. Skräll?
Vår Vinnare :
4 Jamaica Boko


Spelförslag :
DD 1 : 4-5-8
DD 2 : 4 Jamaica Boko

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!