Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Örebro måndag 15/6

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Inga framgångar i fredags då Sir Henry P.Hill bara var tvåa men min vinnare 5 In Line Tooma vann i alla fall och gav mig pengarna tillbaka på insatserna. Dryga 4ggr på en utpräglad spetshäst var för bra för att motstå.

Örebro med sina lite udda distanser inleder veckan och det är uttagningslopp till E3 som vi bjuds på. Höga prispengar för att vara en måndagskväll och vi får nog se ekipagen köra för vinst denna kväll trots uttagningslopp. Det är öppna lopp med bra spelvärde.

Dagens Dubbel 1 – 2100m Autostart
Favoriten :
11 Revelation har två raka segrar efter idel offensiva styrningar i årets första lopp. Gjorde en bra fjolårssäsong där han skrällde i Uppfödningslöpningen och tog hem 700k på ett bräde. Räknas återigen men läget häxar till det lite och motståndet är bra.
Tål visserligen att avancera tidigt till dödens men det borde vara någon som får bättre resa.
Riktig hårding.
Motbuden :
2 Ferox Brick är min första häst i loppet. Gjort fyra starter och aldrig varit sämre än tvåa. På v86 senast styrde man på resolut mot spets efter ett halvvarv och fick ge sig på linjen.
Tror att Oskar J försöker kuppa sig till spets även här men i vilket fall får man ju ett bra lopp från spår två. Måste ha bra segerchans i öppet lopp.
6 Västerbo Cobber gjorde debut som treåring till skillnad mot många andra i loppet och har mött tuffast tänkbara motstånd flertalet gånger. Bl a vann han ett försök i Norrlands Elitserie på Umåker och slog då en så pass bra häst som Finland. Inledde karriären med två segrar på fyra försök med Ohlsson i vagnen och nu får han återigen chansen vilken är hyperintressant.
Bara 3% i skrivande stund känns som en grov underskattning och med tanke på tiden senast med dubbla tillägg så är känslan att han är mogen att rekordsänka rejält bakom bilen nu.
Ska visserligen köras på chans men klaffar det bara lite tror jag han blir hyperfarlig.
9 Selected News är nog tuffaste herren i loppet och kommer nog vara med på målfotot. Hans-Owe har låtit över tömmarna till Torbjörn Jansson i alla starter och det blir samma kombo nu.
Kommer säkert vara mångas förstaval men spåret gör att jag rankar ner ett par snäpp.
Positivt är att han verkar oöm för löpningsförhållanden och Torbjörn kan välja att stryra upp i dödens eller attackera till slut.
Skrällen :
3 Born Winner testar man att rycka alla skor på och det kanske faller väl ut men man vet aldrig. Har galopperat en del så kanske att balansändringen kan få honom att stabiliseras lite men kan lika gärna bli mer rullig. Faller det väl ut är han startsnabb och kan ta hand om spets. Känns han fin så kör man där säger tränaren men öppnar samtidigt upp för att släppa till någon bra.
Lite helgardering där men givetvis ska man passa en häst som går från skor till barfota runt om för första gången.
Vår Vinnare :
2 Ferox Brick

Dagens Dubbel 2 – 2100m Autostart
Favoriten :
6 Forever Melon är obesegrad från ledningen på fyra försök och får nu återigen Örjan i vagnen som vann med honom från just spets mot bra motstånd på Valla i slutet på mars. Storväxt herre som jag tror passar med spår lite längre ut i banan och man lär satsa framåt direkt.
Bra chans från spets.
Motbuden :
8 Global Badman segrade på snabba 1.13.5 full distans efter tidigt ledning senast. Var favorit i Svensk Uppfödningslöpning som Revelation skrällde i så man förstår att det handlar om en riktigt bra häst.
Spåret gör ju att man ryggar en aning men samtidigt verkar han bara bli bättre för varje start.
Känslan är att han är klart bäst i fältet och spelvärdet blir nog bra från detta spåret.
Lika stor vinstchans som någon annan trots spåret.
9 Usain Tilly galopperade tyvärr i årsdebuten men såg annars fin ut. Höga toppar men går bäst i spets varpå läget är ett frågetecken men kapacitet finns för att gå runt alla.
Räknas tidigt om min vinnare får svar om ledningen.
2 Vici Volantes ska man rycka alla skor på och sikta mot spets med. Tycker dock inte han är så startsnabb som man försöker hävda men kanske att skorycket ger lite extra kick.
Inte så tokig i grunden annars och i ett öppet lopp kan han givetvis vinna.
Skrällen :
4 Furies Rain van lätt efter att ha tagit över ledningen efter ett halvvarv senast. Otur med ryggarna starten innan så glöm. Varit bra hela tiden och rekordsänkte rejält senast. Untersteiner räknas alltid i dessa typer av lopp. Kan få loppet i draget här.
Vår Vinnare :
6 Forever Melon


Spelförslag :
DD 1 : 2-6-11
DD 2 : 6-8

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.