Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solänget tisdag 19/5

Marvellous Tooma gjorde jobbet igår men blev lite överraskande favorit till slut trots bakspår.
Tyvärr snodde Lugauer mig på DD:n med en perfekt resa i draget.
Kvällens dubbel hämtas från Solänget och det är riktigt hög klass på loppen. Rena V75 finaler faktiskt.
Tangen Haap bör ha väldigt bra segerchans i inledningen och tur är väl det för andra avdelningen är ett riktigt getingbo.
Angle Of Attack lär leda loppet länge men var riktigt dålig senast vilket gör att man knappast vill investera. Esperit Sisu är hård som granit men verkar bli favorit och därmed sjunker spelvärdet.
Bör dock ha högst vinstchans i loppet tillsammans med Queer Fish.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Autostart
Favoriten :
7 Tangen Haap verkar ha en skräddarsydd uppgift framför sig då det är ett litet fält och ledningen borde vara vikt åt honom då ingen lär vilja svara över distansen.
Var riktigt bra som trea senast bakom giganterna Lome Brage och Månprinsen A.M och Björn lär ha börjat toppa formen så smått inför elitkampen och nästan två veckor.
Enda orosmolnet är om han skulle ligga på för mycket under vägen men det håller jag som relativt otroligt ändå.
Motbuden :
9 Pydin är mer gynnad av distansen än favoriten men körs återigen av Långben istället för Ulf Ohlsson vilket får ses som ett kraftigt minus ändå. Uffe fick ändå fart på den här starke men småtröge herren som faktiskt slog favoriten för tre starter sen men då gjorde Ohlsson draget först och kom till ledningen före. Det lär inte hända till denna starten.
Räknas bakom favoriten.
6 Björs Frej och 8 Smedheim Solan är nog lite sämre än ovan nämnda men gillar distansen och skulle favoriten komma bort är loppet vidöppet och spelvärdet betydligt högre på dessa än på Pydin.
Vid bred gardering.
Skrällen :
3 Järvsöodin körs återigen av Ulf Ohlsson som har lyckats bra med honom tidigare. Gillar långlopp och går alltid hela vägen in i mål. Tufft att tro dock att han ska rubba Tangen Haap om den får husera i spets.
Vår Vinnare :
7 Tangen Haap

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
2 Esperit Sisu verkar tråkigt nog bli favorit i loppet och visst det rör sig om en riktigt fin häst som dock sviktat lite på slutet av förklarliga skäl.
Kommer nog växa in fint i klassen men behöver kanske några guldlopp till innan han ska vara favorit i ett liknande lopp.
Tuff nog annars att vinna den tunga vägen och är inte så beroende av position i loppet.
Är annars snabb ut även om det förmodligen blir svårt att komma förbi invändigt.
Kan givetvis vinna och jag gillar hästen även om värdet är dåligt om han blir favorit.
Motbuden :
5 Queer Fish är givetvis den som borde bli favorit sett till meriter. Har en visslande avslutning med rätt lopp och det ser ut som att det kan bli tempo på det här loppet.
Här kommer man nog sikta på ett lopp på rulle och köra till slut. Möter lite lättare motstånd än normalt men samtidigt har formen varit lite sisådär så han är lite svårbedömd här.
1 Angle Of Attack är en utpräglad spetshäst som har 16/25 från spets och kommer säkerligen tillhöra favoriterna här. Svek dock rejält senast men är riktigt bra i grunden.
Leder loppet länge och hade normalt varit ett toppchans men med insatsen senast på näthinnan går det inte spela.
11 Mr Golden Quick plockade ner Digital Ink för tre starter sen och var bra i skymundan efter det i stentufft lopp som Next Direction vann. Blev storfavorit senast och höll bra från ömsom dödens/rygg ledaren som tvåa. Kunde inte stå emot From The Mine till slut men visade att formen sitter där.
Har mest gjort loppen på ren styrka det sista men har även en riktigt vass avslutning om han får ett lopp i ryggar. Då spetshästen är lite tveksamheter kring så kan det vara Mr Golden Quick som kommer längst ut i banan till slut. Tänkbar.
7 Going for Gold Zaz hade en mersmakande årsdebut och är nog säkert ännu bättre nu. Möter dock lite bättre motstånd än normalt men kommer nog hävda sig väl även här. Gynnas av ytterligare en strykning.
Skrällen :
4 Hard Times satt fast senast i långloppet som Electrical Storm vann före Tengil Face. Såg fin ut och har hårdheten för att vinna ett sånt här lopp även om han gärna hade sett ännu längre distans.
Skulle vara mest gynnad av tufft tempo hela vägen.
Vår Vinnare :
2 Esperit Sisu

Spelförslag :
DD 1 : 7 Tangen Haap
DD 2 : 2-5-7

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!