Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Halmstad måndag 18/5

Veckan inleds på Halmstadstravet och det är ganska intressanta lopp vi ska sätta tänderna i.
Verkar bli ganska jämnspelade lopp med favoriter som det finns en hel del frågetecken på.
Det är Breeders Crown som gäller och främst handlar det om att vara bland de sex första för att kvalificera sig till semifinalerna.
Detta gör att det kanske inte är superviktigt att vinna just det här loppet även om prispengarna är ovanligt höga för att vara dagens dubbellopp.
Tycker Marvellous Tooma har visat vassast form och går på den och jagar lite odds istället.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
6 Guzz Mearas räknas som den bästa fyraåringen i stallet hos Johan Untersteiner och man har höga förväntningar på årgångsloppen i år. Det handlar om en riktigt bra häst så givetvis kan han vinna men ledningen tror jag kommer vara upptaget och med tanke på det känns det som dödensrisk här och då är han sårbar i en årsdebut med skor.
Motbuden :
10 Marvellous Tooma har återigen lottats till byngligt utgångsläge men har två riktigt bra avslutningar i kroppen från placeringar djupt ner i kön. Borde kunna hamna ett par hack längre fram nu och då kan det nog räcka till seger den här gången.
Verkar var den som är i absolut bäst form av de mest betrodda och intressant chansspik i ett annars streckkrävande lopp.
5 Usain Töll var strålande senast och man försöker nog upprepa bedriften här. Det man bör ha i åtanke är att i årsdebuten mot tufft motstånd var han inget vidare men senast smällfin mot betydligare enklare motstånd. Riskerar att bli lite överspelad på insatsen senast samt att tränaren har en tendens att övertro på sina häster i intervjuerna.
Spetsbudet räknas alltid men det känns som att det kommer bli fart på loppet och jag tycker ändå han är strax under de bästa i loppet.
8 Fort Knox från stall Goop är en riktig kanon i grunden. Strulat lite på slutet och formen känns väldigt svårbedömd. Skulle tro att man inte laddar för fullt här utan tar en position i kön och litar på hästen för att köra till slut och nå top6. Viktigaste är nog felfri avgång vilket gör att jag tror att vinstchansen är någon mindre än normalt.
4 Upstate Face var något blek senast men kan ”allt” vissa dagar och Adrian var uppåt inför senast så man får tro att formen ändå är ok. Bra läge och kanske kan få en bra resa i draget här.
Skrällen :
1 Mr Can Trix hade ett fint fjolår och årsdebuten avklarad. Var inte som bäst då men man andades viss optimism från stallet inför den starten så förmodligen har vinterträningen varit bra.
Får bra lopp från innern och dom springer inte ifrån honom i alla fall. Med lucka kan han avsluta vasst.
Vår Vinnare :
10 Marvellous Tooma

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Dontlooseallmoney borde inte bli favorit men efter jätteskriket på V75 senast i Kungapokalen som slutade i galopp är det inte omöjligt att namnet sitter kvar på näthinnan hos nöjesspelarna.
Var strålande bra näst senast men som favorit är spelvärdet lågt när hon möter så pass bra hästar och ledningen är vikt åt den som borde vara favorit.
Motbuden :
2 Gina Mearas fick en omöjlig uppgift i årsdebuten och backades ner i kön. Tog en invändig löpning och avslutade hyggligt som fyra. Bör gått framåt med loppet även om det kanske inte är toppform så ska det duga till att vinna det här loppet. Speciellt då hon står bra till för ledningen och bör bli svårtuggad därifrån. Bra värde om hon inte ens blir favorit.
3 Milady Grace har en rad som kanske inte ser så mycket ut för världen men det har varit idel otur i spårlottningen och trots omöjliga spår i tuff konkurrens har hon gått bra varje gång.
I årsdebuten senast blev det fel med dödens så Untersteiner backade ner invändigt och fick luckan på upploppet och avslutade bra till fjärdeplatsen.
Bra läge här och med rätt resa kan hon nog skrälla till.
6 Global Anarchy är ganska kapabel och har fin fart i sig. Lövgren är dock inte favoritkusken och läget är lite för långt ut för att på allvar tro att hon ska ha med vinsten att göra.
Tar sig nog vidare men jag avstår på steckspelen.
Skrällen :
9 Ies Elisabet avslutade starkt senast och verkar dra på sig ganska så mycket spel här. Vinner dock på tok för sällan för att vara annat än skrällbud. Fart finns och bra rygg på favoriten i starten höjer chansen något.
Vår Vinnare :
2 Gina Mearas


Spelförslag :
DD 1 : 10 Marvellous Tooma
DD 2 : 2-3-4

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!