Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby torsdagen 14/5

Åby sköter tävlingarna under torsdagskvällen och det är två snabblopp vi bjuds på. Tänk på att det är open stretch på Åby vilket gör en resa i främre träffen väldigt fördelaktig.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
2 Envy Secret vann från rygg ledaren senast och är hyffsad ut bakom bilen så antingen blir det nog ledningen eller som sämst rygg ledaren återigen. Med tanke på open stretch känns det som en hyffsad vinstchans oavsett även om loppet är jämnt på förhand.
Motbuden :
9 Loes med Jepson kan välja att ta rygg på favoriten i starten och borde komma igenom fint. Tre segrar och fyra andraplatser på sina sju starter inger respekt. Första starten över kort distans men borde inte vara några frågetecken alls. Räknas tidigt.
6 Dixi har blandat och gett lite men har även höga toppar när hon är som bäst. Gillar lopp på rulle och gynnas om det blir tempo.
7 Sephora har en bra avslutning, senast blev allt fel i loppet så glöm den starten. Jämn och bra innan det och duger i denna omgivningen.
Skrällen :
5 Elle Titation har enda segern från spets och kan mycket bättre än senast. Skulle kunna snuva favoriten på spets då 3 Call The Shots är rätt vass bakom bilen om man laddar. Kan var först fram att ta över och i så fall kör nog Untersteiner med lite respekt. Kan gå om hon får vara ifred en bit.
Vår Vinnare :
2 Envy Secret

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
5 Bubble Effe med Peter Ingves gör första starten i ny regi här efter att ha lämnat omskrivne Alessandro. Tog ledningen då och höll anständigt. Endast tre år och möter äldre tuffare konkurrenter vilket gör att jag tycker spelvärdet är riktigt dåligt. Kan nog riva åt sig ledningen igen men ska svara attacker både invändigt och utvändigt på upploppet. Nja..
Motbuden :
3 Key West Snapper blir min vinnare. Galopperar ofta men Jepson vann senast han körde och jag litar på att han får iväg honom här med. Rätt så kvick bakom bilen och förhoppningen är ledningen eller rygg ledningen. Gäller att ta sig förbi 1 Yankee Eagle från start. Annars väldigt hög kapacitet för det här gänget.
10 Global Venture är van vid mycket tuffare konkurrenter än detta. Brukar inte göra bort sig mot V75-motstånd så även om det strulat lite på slutet bör han räcka väldigt långt här.
Skrällen :
1 Yankee Eagle har ett smaskigt läge och bör få en bra resa . Går kanske egentligen bäst i spets men med tanke på Åby så tar man nog lika gärna en ryggresa. Lite rädd att man hamnar ett hack för långt bak för att jag ska ha honom som mer än skräll.
Vår Vinnare :
3 Key West Snapper.


Spelförslag :
DD 1 : 2-6
DD 2 : 3-10

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!