Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla tisdagen 12/5

Bäst värde på 6 S.T.C.C Faksen var det ja. Gick felfritt och oj, vad överlägsen han var. Såg helt okörd ut över mål. Även 11 G.G OJJDO gjorde debut mot de lite bättre kompisarna med bravur.
Passas framöver. 20 gånger på dubbeln satt fint och gav mersmak för veckan som kommer.
Hemmabanan Axevalla kör loppen ikväll och jag spelar en rolig och en trolig i varje avdelning.
12 Moneykeeper gör en intressant debut för Bergh och skulle kunna vara en tänkbar chansspik.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
11 Milord gör bra lopp varje gång. Nollan i raden kan vi glömma då han fick punktering och sen ett omöjligt lopp. Vunnit flertalet gånger bakifrån så spåret är inget orosmoment. Jepson känner hästen väl och vinstchansen borde vara helt ok. Axevallas långa upplopp med en fördel.
Motbuden :
5 The Real Star var mycket bra senast, låt vara att det var i enkel omgivning men insatsen var riktigt plusbetonad. Tung inledning fram till spets och fick småtryck hela vägen men gick ändå undan på lätta ben. Intressant med Ingves och borde hamna bra till direkt.
12 Moneykeeper är ny hos Bergh och hos förra tränaren var det mestadels stentuffa gäng och gjorde inte bort sig. Något säger mig att vi kommer få se en stark insats direkt.
9 Gun Palema är lite ojämn i prestationerna men stark som brännvin som Hultman hade sagt. Springspår nu och skulle Svanstedt pricka starten och vara första fram kommer hon bli svårtuggad. Mycket om och men kan avsluta bra bakifrån med men mer sårbar då att just vinna.
7 Viola Grif har mycket fart i sig men fjärdespåret är allt annat än optimalt för en osäker tjej som detta. Kommer hon iväg så knäpper hon nog många till slut. Kantboll.
14 Uconn Grif kommer nog dra på sig en massa spel men jag gillade inte vad jag såg senast. Måste visa bättring i så fall först. Kapacitet finns dock.
Skrällen :
13 Super Grabben vann bara ett lopp ifjol men hade en riktigt bra unghästsäsong och nu får Magnus Jakobsson chansen bakom tömmarna. Har en vass spurt och det finns en hel del bra ryggar att gå i under slutvarvet.
Vår Vinnare :
12 Moneykeeper

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
1 Västerbo Exact blir rejält kuskförstärkt här. Rejält. Kommer behövas för senast såg han helt usel ut. Problem med magen säger man från stallet men sånt där har jag svårt att lita på. Vill se att allt är ok först innan man spikar. Bra förutsättningar annars och jag tror att Goop kan hålla ledningen om han vill trots en snabba utvändigt. Bör garderas dock.
Motbuden :
6 Forecast var framgångsrik hos Wahlmann men det skulle alltid köras på chans vilket gjorde att mycket pengar gick till spillo. Dög annars bra på V75 och är hypervass med rätt resa. Årsdebuterade mot tuffast tänkbara motstånd senast och hade knipit en topplacering utan galopp i sista sväng.
Mötte då Prosperous, Niky Flax, Dragster och Night Brodde för att nämna några. Gick jämnt med dom och jag räknar med en bra prestation här för Jeppe Juel.
8 Floris Baldwin hade nog blivit favorit från bättre spår och normalt sett bästa hästen i det här gänget. Spåret drar ner chanserna lite men går normalt sett i norska Guld och borde duga långt här.
4 Smedvikens Cruiser vann senast men tycker han är ute på för djupt vatten här och tror inte han vinner igen då spets blir svårfunnet.
5 Eldorado B är startsnabb och skulle kunna nå spets men har inte övertygat i nya regin så jag tror inte det räcker ändå. Pass.
Skrällen :
11 Mily var riktigt vass som unghäst hos Untersteiner men är ny hos Bergh nu. Återkommer efter vila men ska passas direkt för skrällletarna.
Vår Vinnare :
6 Forecast


Spelförslag :
DD 1 : 11-12
DD 2 : 6-8

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!