Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Romme måndagen 11/5

Återigen måndag och det är Romme som har tävlingar. Inte jätteroliga lopp om jag ska var helt ärlig. Men man bir ju ofta bortskämd när vårsolen tittar fram.
Första avdelningen tror jag man får bäst värde i 6 S.T.C.C Faksen som dock galopperat bort en förmögenhet vilket man ska ha med sig.
I avslutningen borde Örjan bara vinna. Egentligen tycker jag hästen är rätt så enkel sort men Örjan i spets över 3140m känns som att ingen kommer utmana om segern förrän det redan är försent.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Löv Teddy vann enkelt senast från ledningen och är den som förmodligen tar ledningen även här. Har 3/5 från den positionen och är hästen att slå även här.
Vunnit hälften av sina starter och gått bra på svensk mark tidigare men som favorit ospelbar på dubbeln.
Motbuden :
5 Haga Modde var överlägsen vid segern senast och förmodligen den jämnaste i fältet. Visat bra form en längre tid och med minsta klaff tror jag han blir svårslagen.
11 G.G OJJDO har ovanligt hög segerprocent i loppen. Verkar vara väldigt allround och även om läget handikappar en aning så ska man ha respekt för resultaten. Möter lite tuffare motståndare än normalt men samtidigt har vi nog inte sett botten här heller. Underskatta inte.
4 Vimse Lars är ny i träning hos norske kallblodskungen Öystein Tjomsland och det ska bli intressant att se vad han kan få ut av den här kapable herren. Vilat och Örjan upp luktar som passiv styrning dock.
Skrällen :
6 S.T.C.C Faksen har mycket fart i sig men förtvivlat svårt att hålla sig i trav. Elva segrar vittnar ändå om hur bra kapacitet det finns. Faktum är att på 28 starter har han femton galopper men alltså vunnit 11/13 om han går felfritt. Passas.
Vår Vinnare :
5 Haga Modde

Dagens Dubbel 2 – 3140m Voltstart
Favoriten :
6 Messiah har en väldigt passande uppgift här och det är svårt att tippa emot här men oddsen kommer bli därefter. Har ”bara” tre segrar på kontot men samtliga är tagna från ledningen.
Redén/Örjan är som Gin o Tonic och även om han varit struken för halsinfektion så har jag svårt att se hur någon ska lura Örjan när han väl sitter i spets. Måste nog underprestera grovt för att förlora detta.
Motbuden :
8 Hunkydory Degato har gjort det bra i tuffa lopp det senaste och skulle favoriten svika helt är det tänkbart att hon är starkast till slut. Tror dock inte man bara kliver runt fältet och knäpper Örjan i spets.
2 Manne S.E går framåt hela tiden med loppen i kroppen och älskar distansen. Såg förbättrad ut senast på barfotabalans och det blir samma nu.
1 Gold Twister såg jag senast på Axevalla och då var han bra men det slog inga gnistor direkt. Hade andrapar utvändigt som sedemera blev dödens varvet kvar. Såg seg ut i sista sväng men höll farten in i mål och svarade ärligt på attackerna i banan efter att ledaren galopperat.
Distansen funkar men läget gör mig tveksam. Verkar inte direkt speedig och ska man sikta på rygg ledaren här så vet jag inte vilken taktik som skulle passa för att speeda ner favoriten i spets. Tänkbar om man får ledningen dock.
Skrällen :
13 Busy Doin Nothing vinner inte jätteofta och har väl egentligen inte visat någon toppform det senaste men letar man kantbollar så har jag ett par lopp på näthinnan som han faktiskt gick riktigt bra. Går bäst över längre distanser men behöver givetvis optimal resa för att räcka hela vägen fram.
Vår Vinnare :
6 Messiah


Spelförslag :
DD 1 : 5-6-11
DD 2 : 6 Messiah

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!