Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Kalmar fredagen 8/5

Zorro Swing fortsätter göra mig gråhårig och igår blev det torsk med nos. Antar att Jens Eriksson inte läst Bamse och Åsnan för Zorro för då hade han nog räckt ut tungan.
Från Norr till Söder då Kalmar har tävlingarna. Äntligen fredag i alla fall och det är far och son Untersteiner som skall synas.
Jag spikar pappa i inledningen och sågar Johan i båda avdelningarna trots dubbla favoritskap.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Autostart
Favoriten :
6 Aura S.L har vilat kort men det brukar inte påverka Riordans hästar nämnvärt. Bra senast vid vinst i Diamantstoet men då blev man släppt till ledning och det scenariot ser jag inte här när pappa Peter förmodligen tidigt trycker sig dit. Kan gå men lite favorit i fara är känslan.
Motbuden :
7 Love Håleryd har två raka varav den senaste just från ledningen. Både över aktuell distans och tycker han borde vara favorit faktiskt. Blir återigen barfota runt om och jag spikar utan att darra speciellt mycket. Bra segerchans återigen.
9 Zizou var mycket bra näst senast och fick opassande dödens starten efter. Höll anständigt utan att glänsa. Nu kör chefen istället för Henna Halme och då kliver jag direkt. Veijo är inte som i fornstora dagar och det kommer krävas många plusfaktorer om jag ska strecka när han kör sina egna. Pass.
Skrällen :
1 Tyson Dimanche är van vid tuffare motstånd än detta och trivs över distansen. Dock har det sett ut lite sisådär i årets starter men kliver ner ordentligt i klass till denna start.
Lite småtrög herre som säkert kommer mer för varje start och läget är bra. Vid gardering.
Vår Vinnare :
7 Love Håleryd

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
6 Missing Tooma satt fast senast men spurtade rappt när luckan kom så ingen fara med formen. Ser ut att bli ganska stor favorit här och gardering känns given då han har ett besvärligt femtespår i starten vilket krånglar till det.
Motbuden :
2 Sobel Photo har en intressant uppgift här då han går absolut bäst med tätkänning. Tror Catrin kommer sikta på att komma iväg bra från innerspåret för att gå ut och ta över ledningen. Vettig vinstchans om det lyckas. Annars tror jag det blir svårt.
4 Freddie Silvåkra är en dansk gäst som tidigare gjort det bra i Sverige. Sjunnesson upp är intressant och tredjespår likaså. Rätt kvick ut i volt och kan nog komma riktigt bra på det. Kul idé.
12 Global Workaholic vann senast efter tidigt ledning men avslutade bra från kön näst senast också som tvåa. Nu åker bakskorna av igen och kommer han bar till någorlunda från start så räknas han igen.
Skrällen :
8 Vicini Axang är nog typexemplet på ett skrällbud. Visbyhäst som återkommer efter vintervila och galopperade bort mycket pengar i fjol. Körs nu av Proffskusk för första gången (Kaj Widell två starter iof) och man har rygg på startsnabb häst i starten. Örjan med lucka efter invändigt lopp är ganska giftiga grejer. Passas.
Vår Vinnare :
4 Freddie Silvåkra


Spelförslag :
DD 1 : 7 Love Håleryd
DD 2 : 2-4-8-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!