Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Skellefteå torsdagen 7/5

Norrlandstrav på menyn och jag väljer bort alla favoriter i avslutningen då jag tycker mig ha hittat två spelvärda motbud. Den som vill minska på kombinationerna spikar favoriten i inledningen.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
6 Merritt blir motiverad favorit här efter övertygande seger i V75 senast. Tål väldigt tuffa upplägg och jag tror inte man räds dödens här. Första barfota runt om i Wäjerstens regi är givetvis intressant det med.
Ska man lägga några som helst mörka moln på himlen så är det i så fall att han har en tendens att tappa travet när han ska hantera mjölksyran. Felade 100 kvar näst senast och även senast var det på nålar en bit i loppet också. Detta kanske korrigeras helt med barfotabalans men det kan lika gärna bli tvärt om.
Får heller inte ge värsta motbudet för bra rea i rygg för han kan också flytta på sig en bit.
Men sammantaget bra vinstchans givetvis då han är oöm för positioner.
Motbuden :
7 Redhot Tap Dancer vet ni att jag är svag för. Visserligen var det tufft gäng senast med Van Gogh Z.S och Master Blaster men jag tyckte inte det riktigt var samma sting i honom.
Nu är jag säkert lite för hård med tanke på hur bra han varit starterna innan och får han ett lopp i rygg på favoriten eller bara hyffsat långt fram så lär favoriten få sträcka på sig för den här är riktigt bra med. Hugger direkt om favoriten gör bort sig.
2 Nolimitjimmit växer en klass i spets där han har 7/9. Når säkert den men ska svara favoriten och eventuella attacker från kön. Låter tufft att ha så många speeder i sig men går om han får fuska liten bit i loppet.
Skrällen :
5 Atlas Eagra är riktigt startsnabb han med och bör få ett bra lopp. Förmodligen lite sämre än de bästa men händer det lite struliga grejer i loppet är han första hästen att plocka med bakom.
Vår Vinnare :
6 Merritt

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
3 Coburg Hanover har lite missvisande rad tycker jag. Man har kört ganska passivt i årets starter men nu ska man testa i spets. 12 vinster på 20 försök är bra papper och kommer man dit är vinstchansen helt ok. Lite sårbar dock när jag inte tror han vinner från annan position. Riskerar att bli lite överspelad.
Motbuden :
10 Zorro Swing har jag kladdat på ett par gånger och nu tror jag det är dags. Tror spelarkollektivet har ledsnat lite efter galopper och misslyckade lopp.
Senast mötte han From The Mine och Mr Golden Quick men förivrade sig återigen bakom bilen.
Voltstart denna gång och rygg i starten gör att jag tror på felfri avgång. Nästan inget spelad i nuläget och gör sina bästa lopp i Norrland. Riktigt intressant start här. Varning!
6 Everest De Ginai verkar bli mycket spelad men jag fattar ingenting. Bra rykte med sig från Finland men var helt chanslös i Sverigedebuten och motståndet är återigen tufft. Njae.. schas.
5 Hagentoy är snabb ut med alla öppna spår och kan nog riva åt sig spets här. Gillar vinterbanan bättre men har också 11 vinster och 4 andraplatser från spets på 18 försök vilket indikerar att han växer en klass i ledningen.
Spelbar på rent värde.
11 Going For Gold Zaz och 13 Voulez Vous är dugliga herrar båda två men gör årsdebut och står med tillägg. Känns tufft att runda samtliga med de förutsättningarna.
Vid bred gardering.
Skrällen :
1 Le Chapeau börjar komma till åren men har äntligen ett bra läge. Urtufft motstånd och fick för vid sista sväng för att kunna avancera. Annars speedig och van vid tuffare motstånd än detta. Totalt ospelad känns lite hårt.
Vår Vinnare :
10 Zorro Swing


Spelförslag :
DD 1 : 2-6-7
DD 2 : 5-10

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!