Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby torsdagen 2/4

Blygsamma 7ggr på dagens dubbel i tisdags men i alla fall en till pluskolumnen. Glädjande dock att min ”hjärtehäst” Vine Vision vann även om det kom in oväntat mycket spel på slutet och han blev t o m andrahandare till slut trots spår 8.

Åby kör tävlingarna denna kväll och det ser återigen ut att bli ett blygsamt odds då Björn Goop knappast bränner med favoriten i första så vi får gå kort med kombinationer för att hitta något värde denna torsdag.
Mitt förstaval hamnar på Lars Järpedals Key West Snapper som körs av duktige Kevin Oscarsson. Järpedal känns ingen med V75-bekantingar som Raggamuffin, Okaloosa Bell och Börge. Vinstrik herre som bör ha vettig chans men vi garderar med en rolig och en trolig.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
6 Encore un Sisu har tre raka i regi Frode Hamre och får Björn Goop i sulkyn här. Senast satt hon en bit ner i kön och fick anfallsorder under slutvarvet och rundade till enkel seger.
Nu är det visserligen opålitliga ston vi ska luta oss mot men från ett tredjespår i volten räknar jag med att Goop sänder tidigt mot tät och sen är det spel mot ett mål.
Motbuden :
5 Appaloosa är lite ojämn men inget nytt när det gäller ston. Har hög kapacitet annars och har inte gjort bort sig på V75 så fart finns nog för att utmana favoriten här.
7 Veiled vann på ett bra sätt senast och tål att gå en repa i spåren vilket är en fördel här. Bäst med ett lopp på rulle och bör få rätt lopp här.
3 Usiana Face från Bergh gjorde comeback i tuff omgivning senast och var mycket påpassad. Blek då från spets och formen är tveksam. Kolla värmningen.
1 Janai fått ett lopp i kroppen och gick i ledningen då men stannade lite 100m före mål. Läge för spets igen och kan ha gått framåt med loppet i kroppen. Måste nog få bestämma en bit för att duga här och det känns föga troligt med Bergh och Adrian på samma volt så förmodligen släpper man till första bästa och tar stretchen. Kan gå.
Skrällen :
4 Livi Lady har vunnit båda starterna i Sverige och har ett intressant smygläge här. Barfota runt om igen och borde få en vilsam resa. Jätteskräll.
Vår Vinnare :
6 Encore un Sisu

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
6 Cassiopeia vann senast i regi Flemming Jensen och startar nu för Bo Westergaard. Ska vara i ordning enligt tränaren och är snabb ut. Tvekar lite dock på favoritskapet då hon ska stå emot hästar både invändigt och utvändigt på upploppet. Favorit i fara.
Motbuden :
7 Key West Snapper blir min första häst. Snabb från start och utmanar om ledningen. Hög segerprocent och brukar vinna felfri även från svåra lägen i nuvarande klass.
Klarar dödens med om det krävs. Min förstahäst.
2 Look Håleryd har ingen rolig rad men det har varit i tuffa sällskap också. Kan mycket när det funkar och har perfekt spår här. Kan gynnas kraftigt om 6 och 7 kör en bit från start.
Untersteiner känns klart spelvärd.
10 Admiral Knick drar nog på sig en hel del spel då det återigen är Hamre/Goop men den här herren tycker jag har lite tveksam stridsvilja och att han ska vinna från bakspår låter inte troligt. Pass.
Skrällen :
11 Quite a Quality från Conrad Lugauer är inte så tokig och kommer nog bli bortglömd här då han årsdebuterar. Conrads hästar brukar vara väl förberedda och blir det tempo avslutar han fort. Jätteskräll.
Vår Vinnare :
7 Key West Snapper


Spelförslag :
DD 1 : 6 Encore un Sisu
DD 2 : 2-7-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!