Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad måndagen 30/3

Djokovic gjorde sin plikt i fredags men tyvärr var mina hästar i avslutningen tvåa och trea bakom en pånyttfödd Zinco Jet. Såg klart ut för Dexter Brick i sista sväng men det gäller att ha marginalerna med sig. Nya Tag.
Eftersom ATG ska uppdatera under söndagsnatten blir det lite gissningslek hur folket streckar under måndagskvällen men det är två rätt så svåra lopp att bena ut då storfavoriten i andra avdelningen inte mött riktigt samma motstånd som ikväll.
Gardering känns given så jag hoppas jag hittat rätt spel i inledningen?

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
4 Listas Marion kommer tillhöra favoriterna här med hemmasonen Magnus i sulkyn. Kanske att man tvekar lite när det är årsdebut men avslutade året vasst med två raka segrar. Snabb ut från öppna spår och borde komma iväg bra när det inte är hästar på springspår. Borde satsa mot tät och är hästen att slå. Sårbar om Mimmi Dynamite eller 3 Leia Palema svarar invändigt men föga troligt.
Motbuden :
5 Bearicecream är en annan dam med två raka segrar. Dessutom tagna på övertygande sätt. Senast var hon bara bäst och även gången innan styrde man upp i dödens för att trycka sig till ledningen och bara försvinna undan. Riktigt formtoppad och gynnad av bara fem hästar på start.
7 Easy Creation från stall Goop är van att möta tuffare motstånd än detta men årsdebuterar samtidigt. Har löst liknande uppgifter tidigare och Björn verkar ha stallet i fin form. 
Tror dock Björn kommer köra på chans här.
1 Mimmi Dynamite svarade ledningen senast och höll anständigt utan chans på vinst. Lite tuffare emot nu och kusken borde vilja släppa till en bra rygg. Men lucka kan det gå. Bra läge i vilket fall.
Skrällen :
11 In Royalty Boko är ett klassiskt skrällbud här. Lovande som unghäst men misslyckades helt under fjolåret. Van vid stentufft motstånd och har springspår här och kan få en pangstart. Gör debut i ny regi vilket är intressant. Kusken är alltid offensiv.
Vår Vinnare :
4 Listas Marion

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
2 Harley D.E. kommer med två raka segrar och dom har varit imponerande. Jänkarvagn och barfota runt om är aviserat och vore ett plus. Vann med tussarna kvar senast på 12 tiden och är stark och oöm. Vid båda segrarna har han körts till spets efter rätt så vida spår men ändå vunnit lätt.
Bra spår trots att han inte öppnar något vidare så kan Jepson bara köra rakt fram och styra på när de andra har kört klart. Vill nog gå tidigt för att inte ge Goop draghjälp.
Motbuden :
6 Wir Ideal tycker jag är vettigaste motbudet då favoriten inte är helt synad mot svenskt motstånd. Har årsdebuten avklarad och brukar alltid hamna långt bak i fälten men har en ruggig långspurt som är tung att stå emot. Blir det minsta strul för favoriten tror jag Goop hugger direkt och värdet ligger helt klart här.
5 Enzo Am är en kapabel herre men som har lite hyss för sig i loppen. Tar han i för fullt brukar han vara svårstoppad i liknande gäng och skulle han lyckas ta sig förbi 4 Okaloosa Bell i starten tror jag de andra får jobba rätt hårt. Galopperat bort en hel del pengar och duger långt i nuvarande klass.
Ev öppet huvudlag för att hålla honom lugnare i starten.
9 Il Mio Hooligan för den som letar lite odds. Varit bra en längre tid och fick äntligen utdelning på formen senast. Måste nog köras på chans igen men kan gå.
Skrällen :
12 On Stage Indika vet jag har megauselt läge och jag har inte tappat förståndet. Den här killen är rätt tuff och visade bra form i årsdebuten från rygg ledaren. Många att runda men det kan gå undan från start här. Storskräll givetvis.
Vår Vinnare :
6 Wir Ideal då han är minst beroende av löpningsförhållande.


Spelförslag :
DD 1 : 4 Listas Marion
DD 2 : 2-5-6

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!