Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla fredagen 27/7

Gårdagen bjöd på en vinnare i form av Picasso som gillade det hårda utgångstempot och vann på snabba 1.10.1 åkandes. Riktigt fin insats.
Mina spel var 2a i båda avdelningarna men ingen av dom var egentligen segerfarliga. Det var svåra lopp på förhand men Ulf Ohlsson var vaken med Pydin och tog första initiativet vilket var vinstgivande.
Kvällens lopp är intressanta som vanligt när det handlar om Solvalla men båda två har spårtrappa i proppen vilket betyder att hästen som sprungit in minst pengar får spår ett osv..
6 Djokovic i inledningen känns mest som att han tävlar mot sig själv för felfri tror jag han blir ytterst svårslagen. I avslutningen har jag mest feeling för Dexter Brick men pass upp för Goop och Mister Niky som är högkapabel.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
6 Djokovic är bästa hästen i loppet utan tvekan men samtidigt hopplöst osäker. På nio starter har han galopperat i fyra, vunnit lika många och den starten han var tvåa höll han till kort före mål till en kapabel Upset Face i uttagningen till Svenskt Trav-Kriterium.
Borde få kunna överta ledningen här i tidigt skede och sen blir han svårslagen om han håller sig i rätt gångart. Vidöppet annars.
Motbuden :
11 Mas Capacity tränas av Katja Melkko och jag kommer fortsätta tjata om hennes hästar. Hon har ett intressant material i stallet och jag tror det kan lossna rejält framåt sommaren när banorna är fina. Vann 7/16 lopp ifjol och Kränlar inte spåret alltför mycket är hon bästa motbudet mot favoriten som jag ser det.
4 Angel From Above kan öppna från start och hade en fin treåringssäsong med många tuffa härdande lopp. Skulle favoriten göra bort sig tror jag man kör i spets och även om inte så får man förmodligen en bra rygg att gå i och hoppas på lucka. Spelvärd.
8 Alvena Jet är i ny träning hos Sybille Tinter och sånt är alltid intressant. Snabbfotad dam som kommer söka position och köra till slut. Räknas tidigt bakom favoriten.
Skrällen :
12 The Bald Eagle har ett lopp i kroppen efter vila och komben Ulf Ohlsson/Reijo som totalt ospelade med hästen som tjänat mest pengar i loppet rimmar illa.
Skulle han ha gått framåt med loppet så finns det kunnande att runda ett sånt här gäng.
Förutsatt att favoriten gör bort sig då.
Vår Vinnare :
6 Djokovic

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Give Me Ten från Klaus Kern är favorit på förhand och vann från spets senast men har spår lite väl långt ut till denna start. Kunnande finns annars och körande Erik är den som lyckats bäst med hästen.
En i mängden för mig.
Motbuden :
12 Vichy Grif gillar jag skarpt och Örjan upp känns hyperspännande. Visat bra form innan fadäsen senast och jag blir inte förvånad om hon bara är bäst här.
Gynnas av barfotabalansen.
9 Dexter Brick gynnas även han av barfotabalans och gjorde det riktigt bra på V75 förra året. Årsdebut nu men spår nio gör att han sitter i andraspår direkt och borde slinka igenom till en vettig position. Spurtar alltid vasst.
Skrällen :
6 Mister Niky vet jag att Björn håller högt och inledde också karriären strålande. Fjolåret var det tuffare motstånd i form av bl a V75 så att det inte blev lika många segrar är förståeligt.
Pausat kort efter start i Belgien men Björn vet nog vad han gör.
Borde kunna vinna ett lopp som detta.
Vår Vinnare :
9 Dexter Brick


Spelförslag :
DD 1 : 6 Djokovic
DD 2 : 6-9-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!