Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Gävle torsdagen 26/3

Oj! Snacka om två svåra lopp på dagens dubbel under torsdagskvällen. Första avdelningen får vi återse Minnestads El Paso som skördat framgångar i Frankrike under vintern men som brottas med ett byngligt läge. Mycket frågetecken på motbuden dock så frågan är om det inte är en vettig favorit trots allt. Vacklar fram och tillbaka hela tiden.
I andra avdelningen är det lika öppet där. Tangen Haap är den som visat bäst form och kapacitet men fältet kryllar av fina motbud som ger bra betalt. Spika favoriten eller spela alla motbud med värde är frågan? Jag landade i ett mellanting på sex kombinationer.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
7 Minnestads El Paso återkommer efter en vintersession i Frankrike som säkert gav mersmak. Efter att Björn Goop misslyckats så hoppade ordinarie kusk Rebecca Dahlén upp i jollen själv och vann direkt. Plockade sen pengar i fyra raka starter och man är nog väldigt nöjda.
Fått ta igen sig en månad men startar här med ett dåligt spår och över opassande distans så jag antar att man tar det här loppet som ett led i matchningen. Givetvis vill man vinna men man gråter nog inte blod om man kör till slut och får med sig ett tredjepris heller.
Hög kapacitet och riktigt fin häst som kommer avsluta bra men frågan är om det räcker hela vägen fram? Lite svårt att förklara känslan. Bra häst som mycket väl kan vinna men det räcker med lite strul på vägen tror jag för att man ska ”ge upp” och bara ta vad man får.
Ändå vettig favorit och hästen att slå.
Motbuden :
8 Hill Street är faktiskt rätt snabb ut vid laddning men oavsett borde Redén kunna hitta en bra position från start trots spåret.
Svårt att sia om hur gärna Westholm vill köra i spets med Ebony Boko men det kommer laddas på många håll så ledningen är nog inget man satsar på i årsdebuten.
Väldigt kapabel dock och huvudet högre tillsammans med favoriten.
1 Jefferson Dotcom får Örjan i vagnen och har ett smaskigt läge. Tror dock inte det blir ledning eftersom utvändigt är blixtsnabb ut. Brukar även släppa ledning så blir säkert samma här.
Kan gå med lucka men nja då jag tror ledaren inte står till mål.
3 Ebony Boko är den jag tror spetsar. Tar alltid ledningen och gillar distansen men stannade lite väl mycket senast (banan?) och brukar bromsa lite sista biten. Inte spelvärd.
5 Picasso blir en hel del spelad och har två raka tredjeplatser efter lite vintervila. Gjort det helt ok men är väldigt utelämnad till vilket tempo det blir. Har en vass spurt med rätt lopp men senaste vinsten kom för 18 månader sen vilket gör att han känns grovt överspelad här.
Vår Vinnare :
7 Minnestads El Paso

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
9 Tangen Haap ser jag som klar förstahäst i detta fina kallblodslopp som håller riktigt hög klass.
Många fina hästar som kommer till start men Björn Karlssons vinnare av Elitkampen såg smällfin ut senast. Dansade utan på lätta fötter efter tidig ledning. Lite annorlunda förutsättningar nu men ska vara favorit.
Motbuden :
8 Björs Frej har även han höga toppar och vann ju SM ifjol men behöver lite draghjälp härifrån. Kontio är bra på kallblod men som knapp favorit tycker jag värdet är lågt. Pass.
12 Pydin är en tanks som tuffar och går. Har årsdebuten avklarad vilket är väldigt positivt. Riktigt intressant med Ulf Ohlsson istället för Långben i sulkyn. Känns smålurig här till förvånansvärt låga procent.
15 Steinfaks är en bra norsk gäst. Mötte flertalet av konkurrenterna senast och hade krafter kvar i mål. Örjan upp igen och löser det sig denna gång är man långt framme.
Varning utfärdas då han verkar bli lite bortglömd denna gång eftersom läget är uselt men å andra sidan kan Örjan styra ut i andraspår direkt bakom Björs Frej och ha en vettig rygg under slutvarvet.
1 Don Viking var riktigt bra vid vinsten senast. Kan nog inte utnyttja innerspåret till någon spets men samtidigt är inte kallblod så explosiva första biten alls så Erik kan nog slinka ut tidigt om han vill. Tufft mot hästarna på tillägg men varit så pass bra senaste starterna så jag vill inte såga honom helt.
2 Bellfaks har lite problem att hålla sig till rätt gångart men de dagar det funkar har han skyhög kapacitet. J-O vill nog gärna köra till spets här om det går och med tanke på att stallkompisen 6 Guli Tor förmodligen sitter där så går det säkert relativt smärtfritt. Fidus i så fall. 
Vår Vinnare :
9 Tangen Haap


Spelförslag :
DD 1 : 7-8
DD 2 : 1-9-15

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!