Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Gävle Tisdagen 10/3

Idel galopper förstörde min gårdag och var synonymt med tipsen. Ingen idé att gömma sig bakom ursäkter utan man får ta sig i kragen istället.
Gävle har dubbelloppen under tisdagskvällen och vid första anblick såg första avdelningen lättlöst ut men efter lite grottande inser man hur jämnt loppet är. Mycket om och men beroende på om vissa laddar från start eller ej, om man får lucka osv men som jag läser loppet så laddas favoriten mot spets men kan knappast svara 8 Ajlexes Cubano i början som släpper tidigt dock.
Jag hoppas på inte för utdragen körning i början då många av dessa vill ner på innerspår och så länge som 1 Queer Fish blir kvar på innerspår som borde Nappa Scar ha bra vinstchans.
Jag tycker loppet är mestadels ett tvåhästarslopp mellan dessa två och när man låter tveksam på Queer Fish så tar jag ställning och spikar Nappa Scar som har på tretton försök sju vinster och fem andrapris från tät. Statistik som duger för mig.
Andra avdelningen är ett riktigt öppet kallblodslopp i lite lägre klass vilket kräver sina streck men jag tycker att 10 Nordby Elde står bra inne i loppet och Olle Alsén låter smyguppåt. Finns dock flera motbud så jag garderar tidigt.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Nappa Scar lär bli ganska stor favorit efter spetsvinsten senast.
Vanlig vagn senast då det var voltstart och skor på. Till denna start blir det jänkarvagn samt barfota runtom vilket är ett plus i kanten.
Nappa biter ifrån sig bra från ledningen och med lite halvtrötta konkurrenter ska väl vinstchansen vara helt ok ändå?
Vettig favorit och även om ingen i fältet vinner ihjäl sig längre så borde ledningen räcka rätt så långt.
Motbuden :
1 Queer Fish är en personligt favorit som börjar komma till åren och årsdebuterar här. Hade varit storfavorit i ett liknande lopp från alla andra spår och lopp i kroppen.
Nu känns det som att man gärna tar ett lopp på innerspår och därmed sjunker givetvis vinstchansen något. Behöver lite flax på vägen men är annars väldigt oöm och tål tuffa lopp.
Får han luckan borde han duga men chansartat spel.
6 Super Zantos hade otur senast när det tog stopp bakom trött rygg och Ante valde vida spår istället för att chansa invändigt och det blev för tufft i travets elitserie. Håller annars fin form men tar sig inte förbi Nappas Scar från start av egen kraft och ganska stor vingelrisk.
8 Ajlexes Cubano tror jag mindre på men vill nämna honom ändå eftersom jag är ganska övertygad om att man kommer ta ledningen trots spåret vilket gör att favoriten kan få öppna tuffare än önskat första halvvarvet för att nå tät.
Skrällen :
10 Ochongo Face gör första starten sen i somras och man har säkert inga förhoppningar till den här starten men håll koll på oddsrörelserna här. Det här är en riktigt kapabel herre och är van vid tuffa gäng. Kan vara värd ett spel om bra värmning.
Vår Vinnare :
5 Nappa Scar

Dagens Dubbel 2 – 2640m Voltstart
Favoriten :
13 Svärting A.C är favorit för stunden men det blir nog väldigt jämnt spelat i detta öppna kallblodslopp. Gör debut för Robert Bergh och det är ju alltid intressant. Bara en seger dock och innerspår på tillägg gör att det blir många att runda i spåren. Garderas tidigt.
Motbuden :
10 Nordby Elde tycker jag är nästan lika bra som motståndarna på 20m tillägg vilket gör att han står bra inne i loppet här. Kraftigt distansgynnad och uppfräschad efter halsinfektion senast.
Olle Alsén låter uppåt och min förstahäst.
14 Edbest blev hängande i tredjespår senast men tuffade på framåt och fick ledningen varvet från mål. Höll bra med tanke på det och visade att han har styrkan som krävs för att vinna ett sånt här lopp. Blir dock många att runda och behöver lite tur på vägen men första motbud till min vinnare.
3 Haga Modde har varit riktigt bra på slutet och har visat bra avslutningar varje gång.
Står bra till för att få ett optimalt lopp och utmanar om ledningen. Kan gå.
Skrällen :
5 Moepilen har varit tvåa från utvändigt ledaren två gånger på slutet men senast galopperade man när man attackerade i spåren. Fanns nog krafter kvar i det läget och skulle körande Ulf Ohlsson komma till spets är mycket vunnet.
Vår Vinnare :
10 Nordby Elde


Spelförslag :
DD 1 : 5 Nappa Scar
DD 2 : 3-5-10-13-14

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!