Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Bollnäs Fredagen 28/2

Bollnäs arrangerar tävlingarna denna fredagskväll och vi får se ett fint snabblopp som avslutar där Sebastian Journey ikläder favoritrollen i sin fjärde start för Katja Melkko.
Men vad tror tränaren? Vi reder ut det alldeles strax.
Först inledande avdelningen där de båda favoriterna möttes nyligen.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
6 Cheap Thrills blir nog knapp favorit till slut på spåret men har varit struken på grund av dåliga blodvärden så jag tvekar en aning.
Tog dödens senast varvet från mål och höll anständigt till andrapriset utan att riktigt hota vinnaren. Går dock bra varje start och skulle man komma till tät här är mycket vunnet.
Snabb bakom bilen och öppnar säkert bra i volt med. Har ändå ”bara” 1/4 från spets vilket får mig att titta vidare.
Motbuden :
7 My First Offspring var den som gick i tät och vann när dagens favorit tog dödens. Också varit struken för halsinfektion sen dess och har säkert stått över jobb i samband med det?
Kapabel men risk för strul?
9 Peter Highness testade tuffare sällskap senast men inledde med att kasta sig i galopp och vi fick inget riktigt test. Klart fin starterna innan och verkar trivas bäst uppåt landet.
Påpassad varje gång och bör ha bra chans återigen i nuvarande klass.
Skrällen :
8 Sergio Frontline tar jag ifrån höften när jag utnämner till loppets skräll. Man måste ändå påpeka att hästen nu blir kraftigt kuskförstäkt med Jorma och är inte så tokig tidsmässigt men har haft lite otur i loppen. Innerspår på volten garanterar en vilsam resa och jag skulle inte alls bli förvånad om Kontio får fart på nioåringen.
Vår Vinnare :
9 Peter Highness

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
3 Sebastian Journey gör fjärde starten i Regi Katja Melkko och trots uteblivna segrar går det knappast säga att hästen varit dålig. Önskedistans och bra spår säger tränaren och hon tror på vettig vinstchans. Jag säger inte emot.
Motbuden :
7 Pikachu Face tror jag dock blir svårslagen här om han gör om loppet senast. Gick på 8-900m från mål senast när Malkin stötte från kön och det såg segt ut till en början samt att man bjöd en av de värsta konkurrenterna på rygglopp. Creator Scoop i spets såg ut att ha ryckt åt sig en ointaglig ledning men in på upploppet gick verkligen benen som trumpinnar och inte ens Malkin i rygg kunde haka på.
Riktigt vasst formintryck och med bara lite klaff här borde han bli totalt livsfarlig,
9 Up to Me tog sig en liten galopp i starten senast med reparerade storstilat till ett andrapris. Mogen att gå en 12-tid och inget illa ment mot Claes Sjöström men körande Mika Forss är riktigt vass.
Kan gå.
Skrällen :
1 Mr Clayton J.F. Blir säkert påpassad som mer än ett skrällbud här i debuten då han är van vid V75-motstånd men jag tror läget kan bli en fälla och inte omöjligt att man nöjer sig med en ryggresa i årets första start? Inte viktigaste loppet i karriären känns det som. Luktar lite passiv styrning varpå jag råder att hålla ner insatserna tills nästa start. Men har fart som absolut duger.
Vår Vinnare :
7 Pikachu Face


Spelförslag :
DD 1 : 9 Peter Highness (+8 Sergio Frontline mkt mindre peng)
DD 2 : 3-7-9

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!