Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Romme fredagen 14/2

Alla ❤ dag men det ska givetvis travas ändå. Hittar inga ledtrådar i namnen som tipsar om vem som skulle kunna vinna rent karmamässigt på dagen. Möjligtvis ” Närby Kalabalik” då.
Skämt åsido så bjuds vi på ett kallblodslopp med V75-bekantningar i inledningen och båda avdelningarna körs med voltstart och kort distans.
Skillnaden med andra avdelningen är att hästarna på tillägg står bättre till än i första tycker jag.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Voltstart
Favoriten :
9 Ängsborken känns som en vettig favorit i det här loppet. Segervan och meriterad. Bland annat en tredjeplats i Svenskt Kallblodskriterium men har vunnit över hälften av sina starter. Många i överlägsen stil. Distansen passar bra och så även spåret. Hästen att slå.
Motbuden :
4 Bellfaks är en allvarlig utmanare alla dagar i veckan men fungerade inte alls senast vilket är lite oroande. Normalt sett är han en riktig tuffing och har man bara fått ordning på aktionen så räknas han tidigt.
15 Art Kjarvald har hittat en ny formtopp på äldre dagar. Kan bli extremt svårt att plocka 20m på t ex favoriten. Skulle de mest betrodda där framme göra bort sig tror jag han är tyngst från tillägg och kan räcka hela vägen.
6 Joker C.K. bör kunna hitta ledningen från springspåret men jag tycker att han är lite för enkel för detta sällskap och blir troligtvis överspelad på läget. Pass.
Skrällen :
10 Guli Tor är en typisk skräll. Galopperar alldeles för ofta men innerspår på volten kanske underlättar felfri avgång? Har stor kapacitet om felfri.
Vår Vinnare :
9 Ängsborken

Dagens Dubbel 2 – 1640m Voltstart
Favoriten :
12 Malkin inledde karriären hos Robban Bergh men återfinns sen en tid hos Hanna Forslin efter mycket skador. Hanna har lyckats bra med honom tidigare och borde ha bra chans i detta gäng om fräsch.
Motbuden :
Extremt svårt bakom favoriten men 4 Double Night har två bra starter innanför västen men väldigt knepigt spår. 9 Raja Ribb är kapabel men ytterst tveksam form så inget man vill betala för egentligen. 14 Quite Windy gör bra lopp ibland men behöver det serverat. Kontio fick ganska bra fart på honom senast.
Skrällen :
5 Chandon D.K. är en kul idé som bör ge bra avkastning om det klaffar. Rätt snabb ut och kanske kan riva åt sig ledningen. Får han fuska bort en bit kan det bli svårt för hästarna på tillägg att plocka ner honom.
Vår Vinnare :
12 Malkin


Spelförslag :
DD 1 : 4-9-15
DD 2 : 12 Malkin

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!