Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla tisdagen 11/2

Stack ut hakan igår och sågade omgångens största favorit längs med fotknölarna och slapp stå med dumstruten på då han var allt annat än godkänd trots resa i rygg.
Vann gjorde istället min idé 5 Beautiful Kiss retfullt enkelt men man valde att diska vinnaren i första avdelningen för en trång situation ETT VARV från mål.
Nya tag ikväll när hemmabanan bjuder på tävlingar. Ulf Stenströmer har ett intressant nyförvärv i 1 Rally Gunnar som har 20m till godo i starten. Ulf Ohlsson kör och det kan nog hålla länge. Hela vägen? Inte fel att ta en rövare och spika om man inte hör Uffe snacka ner förväntningarna allt för mycket innan start, speciellt då andra avdelningen innehåller väldigt ihåliga favoriter.
Jag vågar dock inte på förhand så jag går på en idé i avslutningen istället men håll nere insatserna för omgången är ruskigt svår.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart
Favoriten :
9 Judge Memphis har haft bra form ett tag och distansen passar bra men elva försök och ingen vinst får mig ändå att gardera. Senast hade han can't see back men av rädsla för att han ska bli för het över distansen avstår man denna start.
Bra avslutningar från kön varje gång och de oplacerade starterna har inte varit i brist på form utan då har han suttit fast med krafter kvar. Vann enkelt senast på just Axevalla efter att ha dragit tåget ca 700m från mål. Räknas men garderas.
Motbuden :
1 Rally Gunnar är ny i regi Ulf Stenströmer och givetvis svårbedömd. Vann två segrar förra årete och båda var över aktuell distans. Förhoppningsvis kör Ulf Ohlsson i ledningen och det kan nog hålla länge. Hela vägen kanske?
2 Argbiggan är Svanstedts val av sina i loppet. Lite svag för den här tjejen men svårt att tro att hon ska räcka till seger? Jämn och säker och kan säkert dyka upp där framme. Trea?
7 Maple Hill's Eto'o har springspår på 20m tillägg och snabbstartar han och tidigt är framme utvändigt om Rally Kalle så kanske han får ta över? Har 5/6 i ledningen så taktiken borde vara given.
Avslutade ok senast via open stretch men det har varit mycket galopper i raden så formen är svårbedömd.
10 Rob Dyrdek är Svanstedts andra häst i loppet. Behöver ett lopp på rulle för att vara som bäst. Fick ett tufft lopp senast med dödens i 1500m, knäckte ledaren men åkte dit sista biten. Riktigt bra insats och sitter den inte i benen så duger han gott även här.
Skrällen :
8 Bahama Mama är nog rankad bland de sista på de flesta tipsen så nu snackar vi skräll av stora mått. Börjar bli till åren och behöver ett visst typ av lopp för att hävda sig men nu är det springspår och bara Rally Gunnar på start. André Eklundh är duktig kusk och borde pricka starten.
Kan hon snabbstarta till ryggen på Rally Gunnar så kommer hon få ett perfekt lopp och i grund o botten är hon inte så tokig den här märren.
Vår Vinnare :
1 Rally Gunnar

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
10 Lovely Secret vann från ledningen senast men går bra bakifrån också. Hittat en formtopp men jag litar inte fullt ut på henne då senaste segern innan dessa var för två år sen. Måste garderas.
Motbuden :
9 Veravia As är en annan betrodd från bakspår. Brukar avsluta starkt i loppen men staplar heller inga segrar. Bra kusk och tränare dock så ska räknas om hon kommer till i loppet.
3 Golden Indra har tre raka galopper men var riktigt bra innan det och går hon felfritt tror jag faktiskt segerchansen är riktigt stor. André Eklundh har testat på henne förut med blandade resultat.
Nu håller vi i André!!
5 G.K.Trixy har ingen jätterolig rad men har inte heller haft några bra spår. De få framspår hon har haft har slutat med framskjuten placering så passas ikväll.
12 Ottens Flamma skrivs upp i vissa tips men jag tycker inte alls hon varit speciellt vass senaste starterna. Visserligen i tuffare konkurrens men jag passar från spår 12.
2 Syria A.T. har ett drömläge här då hon är startsnabb men hur räknar man på henne när hon stannar i ledningen i stort sett varje gång? Ska man spetsa och släppa till en mycket mindre betrodd bara för att få en rygg så riskerar man att sitta fast i en trött, stannande rygg. Knepigt och Kim Eriksson borde ha huvudbry. Jag passar och chansar på en skräll istället.
Skrällen :
8 Wordfeud tränas av Björn Goop och körs av Tomas Dahlborg. Kapabel men tråkigt spår. Skräll om hon skulle hitta position.
Vår Vinnare :
3 Golden Indra


Spelförslag :
DD 1 : 1-7-8-9-10
DD 2 : 3 Golden Indra

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!