Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Halmstad måndagen 10/2

Ny vecka, nya tips. Halmstad inleder veckan och ett långlopp samt ett snabblopp erbjuds. Största favoriten hittas i avslutningen men är inget för mig i tipsen utan jag spikar emot utan att darra nämnvärt.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart
Favoriten :
8 First One In vann hälften av sina starter under debutåret som femåring. Det i relativt tuff konkurrens dessutom. Alla fem segrar kom även på en och samma bana. Just det. Halmstad. Valacken trivs uppenbarligen bäst hemma och från springspår bör det bli en snabb avgång mot spets.
Även om så inte blir fallet så har han vunnit bakifrån vid 4/5 segrar men i ledningen borde han bli ytterst svårstoppad. Bra favorit och enda brasklappen är att han varit sisådär över distansen på två försök. Till hans försvar har han dock haft usla utgångslägen vid båda gångerna.
Motbuden :
7 Twins Zaack gick ok från djupt i kön senast. Gillar distansen och kommer han bara till från femtespåret så bör han räknas bakom favoriten.
Intressant start här. Mitt bud.
10 The Muffin Man kan vara värd att nämna för den som vill gardera. Mycket galopper i raden vilket gör den höga procenten till ett dåligt värde men senast var ett fall framåt men en andraplats.
Innerspår i bakre volten är inget bra läge men kanske underlättar felfri avgång då han slipper ha hästar utvändigt i starten?
9 Bastian hade varit högre rankad normalt sett men det verkar som att flytten till Hanna Lähderkorpi har tagit lite tid att vänja sig vid för har presterat sämre sen dess. Kan ju bero på flera faktorer lika gärna som slumpen men en start på hemmaplan kan kanske flytta formen närmare toppen. Nja...
13 Börge är en annan segervan herre som frånsett debuten bara gått i monté på svensk mark. Ska nu prestera bakom sulky och dessutom från dubbla tillägg. Blir nog överspelad. Pass.
Skrällen :
4 Photo Lad H.H. vinner inte så ofta och var dålig senast men Peter Untersteiner fick bra fart på honom senast han körde och från passande läge kanske han kan skrälla med en invändig löpning.
Vår Vinnare :
7 Twins Zaack 

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
2 Sobel Jasmine torde bli klar favorit här från ett passande utgångsläge. Startsnabb och bra chans på spets där hon tagit alla sina fem segrar hittills. Har 5/7 från ledningen men tycker inte hon visat någon form alls senaste halvåret. Totalt ointressant som favorit trots bra statistik i spets.
För tre starter sen var det inget tryck i henne alls sista 300 och efter det har det inte slagit gnistor precis heller. Inget för mig.
Motbuden :
5 Beautiful Kiss blir min klara förstahäst här. Hade gärna sett längre distans men hon har bra resultat över kortare distanser också. Desto starkare till slut och som jag läser loppet så blir det förmodligen utvändigt ledaren vilket ännu mer får mig att tvivla på favoriten.
Nu ska hon bara hålla undan för spurtande ekipage också. Jag chansspikar.
1 Golden Girl D.T. gör årsdebut och kan inte utnyttja innerspåret men det kanske passar med en resa i tredje invändigt? Skulle sen tempot hållas uppe av Sjunnesson och fältet dras isär så finns det gott om kapacitet för att lägga det här gänget på rygg. Pass upp om du inte ryggar min spik.
7 Herakles och 8 Global Warrior är tänkbara spurtare men båda har spår långt ut och den förstnämnde var så där senast medans sen senare var bra men i väldigt enkelt gäng.
Skrällen :
9 Volt di Ruggero har rygg på favoriten i starten och kan nog slinka igenom till len bra position. Vill spara speeden så länge som möjligt. Vassa avslutningar då. Kan gå.
Vår Vinnare :
5 Beautiful Kiss


Spelförslag :
DD 1 : 4-7-8-10
DD 2 : 5 Beautiful Kiss

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!