Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby torsdag 6/2

Ser på förhand ut att bli väldigt jämnspelat i inledningen av dubbeln på Åby där flertalet av hästarna på tillägg mötte varann senast. Då drog Smokey Herman längsta strået före en bra avslutande Puccy Italia och Stenströmer säger att Herman bör gått framåt rejält med det loppet i kroppen. Vi får se vilket taktik man väljer till denna start.
I avslutningen återfinns en vettig favorit i 2 Mellby Guard från stall Untersteiner som knappast behöver förta sig för att behålla spets och är sen hästen att slå.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
13 Smokey Herman låter det väldigt positivt på från tränarhåll och voltstart denna gång är ingen nackdel även om man byter bort jänkarvagnen. Snabbstart att vänta och med tanke på open stretch kanske man kör till direkt för att överta? Hästarna på start borde ha respekt för tilläggshästarna som jag tycker står bra inne på pengarna här.
Vettig favorit.
Motbuden :
2 Loveexplosion H.C. är bästa hästen på start men har inte startat sen Augusti -19. Har alltid gått bra direkt efter vila men frågan är om man inte väljer en lite mer passiv styrning i årsdebuten? Christoffer Eriksson som kör var kusk bakom Smokey Herman senast vid vinsten och sånt kan påverka när man ska fatta ett snabbt beslut efter 300m. Annars van att möta tuffa motståndare och 20m försprång är alltid en fördel.
12 Puccy Italia var bra senast men fick samtidigt en bra lopp i 2-3 ytter. Ska nog inte överskattas även om körande Henna Halme är riktigt bra kusk. Vill nog se att han sätter nosen först innan jag streckar. Trots allt 11 årig valack. Dom vinner inte ihjäl sig precis i den åldern.
9 Dokonjo verkar bli lite bortglömd här. Inte samma klipp i steget senast men tyckte Mikael satt och tittade på benen redan ett varv från mål. Det var något han inte alls var nöjd med balansmässigt i alla fall och hästen har ju varit vass tidigare. Farlig att nonchalera efter en dålig insats.
10 Quattro Töll från Uhrberg överraskade med att kasta sig i galopp senast men fullföljde mycket bra som trea efter det. Jämn och säker innan det och jag tycker han är främsta motbudet till favoriten.
Räknas ännu tidigare om det blir en strykning innanför på volten.
Skrällen :
5 Vikens Energy tränas av Axvallas Mikael Fellbrandt som är mannen bakom de flesta ”viken” hästarna. Gick bra från rygg ledaren senast och har tävlat i V75 klass de senaste starterna varpå raden är lite missvisande. Duger bra mot dessa om rätt lopp.
Vår Vinnare :
13 Smokey Herman

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
2 Mellby Guard visade fortsatt full form senast efter svårt lopp på V75 och går ner rejält i klass till denna start. Vägen ligger öppen för spets och slut och Untersteiner brukar förvalta dessa favoriter väl. Pålitlig favorit som blir svårslagen. Obesegrad i spets efter fem försök.
Motbuden :
7 Artemide Zack och 8 Victory Road är båda kapabla motståndare som gjorde bra lopp senast men utgångsläget över kort distans samtidigt som favoriten tar ledningen gör uppgiften flera hack svårare. Räknas om favoriten kommer bort.
Skrällen :
5 Livi Joy avslutade året med seger i ett ryckigt lopp där man bytte positioner hela tiden. Fick fritt halvvarvet från mål och avgjorde lätt. Visat bra form en längre tid så segern var väl värd.
Har man lyckats konservera formen och kan hitta rygg på favoriten här kan man kanske skrälla via open stretch?
Vår Vinnare :
2 Mellby Guard


Spelförslag :
DD 1 : 9-10-13
DD 2 : 2 Mellby Guard

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!