Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Gävle tisdag 4/2

Tävlingar på Gävle under tisdagskvällen och inledningsloppet är riktigt bra klass på.
Ojämnare i avslutningen där Kontio blir storfavorit men jag är inte så säker på att det löser sig som man har hoppats på så jag förordar den norske gästen 5 Osen Prinsessa istället.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 OnTrack He's Black blir nog knapp favorit här på gamla meriter. Rätt så kvick ut och har bra statistik från spets. (5/7) Vilat kort inför detta men brukar gå bra direkt.
Vunnit från alla positioner så inte beroende av ledningen och räknas tidigt här.
Motbuden :
7 Give Me Ten från Klaus Kern är den som utmanar favoriten om spets. Kommer från två bra prestationer och verkar ha toppform. Normalt sett inget jag skulle förorda men med senaste insatserna på näthinnan får jag ge honom viss vinstchans ändå. Dock viss risk för vingel eller för tuff inledning från spår långt ut.
4 Västerbo HighScore gillar jag skarpt. Oöm och tål tuffa tempon samt göra lite själv i loppen. Kan bli klart gynnat av inledningen här och hamnar bra till från start. Kommer från bra insatser och min förstahäst.
Skrällen :
3 Lass Revenue är härdad i V75 och gör kanonlopp vissa dagar för att vara närmast usel andra.
Snabb ut och bör få rygg ledaren här och skrällidé.
Vår Vinnare :
4 Västerbo HighScore

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
6 Gullkongen brukar köras av Claes Stolt men nu sätter man alltså upp självaste Jorma Kontio på en redan bra häst. Låter som spets och slut men räkna i alla fall med att Kontio får till en rekordsänkning på hästen. Kort distans talar för favoriten och det ser onekligen bra ut på förhand men frågan är om invändiga bara lägger sig platt och släpper? Straffspark i så fall men jag tvivlar.
Motbuden :
5 Osen Prinsessa är en norsk gäst som tidigare visat hög kapacitet. Vann senast trots galopp och efter det har man tuffat till träningen lite och tror på bra chans här.
Tycker hon är jämngod med favoriten och då hon är så pass mindre spelad så ligger absolut värdet här. Chansspik.
4 Björlifanner älskar hårda vinterbanor och har övertygat i vinter. Spets senast och blev lite het på kuppen och tröttnade. Här kör man nog till slut istället och kivas favoriterna för länge så har han en vass avslutning.
Skrällen :
3 Fylking fick ägarna utbrista ”äntligen” med senast som Uffe fick chansen. Rygg ledaren var receptet då och man provar nog samma sak igen. Uffe får chansen på nytt.
Vår Vinnare :
5 Osen Prinsessa


Spelförslag :
DD 1 : 3-4-5
DD 2 : 5 Osen Prinsessa

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!