Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Eskilstuna måndag 3/2

Fick avsluta förra veckan med två tipsettor och en blygsam dubbel. Denna vecka inleds med de numer svenskhemmahörande tränaren Mika Forss i centrum. Han har två mycket bra chanser på dubbeln men jag väljer att gå på den ena.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
2 Ronaldo Malibu blir favorit från ett utmärkt spår och här kan nog Mika välja lite om han ska ladda direkt eller helt enkelt ta position och köra till om det passar. I vilket fall borde det vara hästen att slå.
Snabbstartade senast på V75 till spets men felade efter ett par hundra meter och sen var den dagen förstörd. Normalt sett inte osäker men kanske att Mika låter han trava in sig den här gången för att vara på säkra sidan eftersom det finns ett par som skulle kunna utmana inledningsvis och stressa upp hästen.
Motbudet :
6 Enge Lincoln är den jag tänker på i första hand som skulle kunna snabbstarta och sätta griller i huvudet på Mika Forss. Nu brukar inte Jansson bråka så mycket om positionerna så det är mycket möjligt att man släpper till favoriten efter en bit då det är full distans.
Tänkbart motbud även från rygg ledaren och skulle man få spets och en favorit som felar bort sig så är man helt plötsligt hästen att slå.
Skrällen :
3 Coffie U.N.G. satt fast näst senast och felade gången efter. Vann enkelt från dödens innan det i enklare omgivning så formen borde vara fortsatt bra.
Tränas av Svante Båth och körs av duktiga Kim Moberg. Hon kör alltid vårdat och brukar få ut max av styrningarna. Van vid tuffare motstånd och kan skrälla till.
Vår Vinnare :
2 Ronaldo Malibu

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
2 Quartam De Victor brukar öppna snabbt från alla öppna spår och här siktar nog Mika tidigt på spets. Senast stämde det äntligen på vägen och han kunde enkelt runda till seger.
Har nog vettig segerchans men lite för få segrar för att jag ska spela som favorit. Pass.
Motbuden :
10 Real Masterpiece har vilat ett par månader inför detta men är så pass rutinerad så det ska nog fungera i detta sällskap. Stor rutin från V75 och duktig kusk. Har en tung avsluning.
11 Sigel Garline vann senast efter en offensiv styrning och har visat riktigt bra form. Samma upplägg denna gång tro? Bra segerchans.
Skrällen :
3 Golden Road var kanske lite sämre senast (distansen?) men varit bra innan det. Startsnabb och lättplacerad och borde få ett vilsamt lopp återigen. Kommer luckan så kan det gå. Helt ospelad.
Vår Vinnare :
11 Sigel Garline


Spelförslag :
DD 1 : 2 Ronaldo Malibu
DD 2 : 3-10-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!