Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Boden torsdagen 30/1

Vintertrav i Boden och hakarna åker på skorna. Vissa hästar älskar det och vissa inte men räkna med att hemmahästar är vana.
Tycker mig ha en riktigt intressant vinnare i avslutningen så jag garderar brett i första för att få betalt.
10 Hagentoy är det dags för nu. Haft ”otur” två starter i rad som trea och tvåa. Nu tar vi betalt Mats.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart
Favoriten :
15 Atlas Eagra trivs med vinterbanan och är nog bästa hästen i fältet med en av de bästa kuskarna.
Vettig favorit trots svårt utgångsläge men bör garderas på alla spel.
Motbuden :
11 Jetline har riktigt passande förutsättningar här. Älskar isbanan och vann på övertygande sätt från liknande läge och distans näst senast. Riktigt distansgynnad och mitt första streck.
3 Boogiewoogie Laday är en segervan herre som trivs på Bodentravet. Sju segrar på tolv starter och tre av tre från spets inger respekt i den här omgivningen.
Oprövad på distansen så får stå tillbaka i tipset men ska med på kupongen.
7 Blue Moon Stella är normalt sett jämnheten själv men var riktigt usel senast utan förklaring. Gick visserligen i tredjespår redan varvet kvar men borde orkat mer i klen omgivning.
Här siktar nog Toni Granath mot tät och upprepar man insatsen från V75 kan det nog räcka hela vägen.
13 Barbed Wire Bronco är Hanna Olofssons andra häst i loppet och kanske inte lika jämn som favoriten. Var lite sämre senast men Hanna tror att täta starter ska gynna och han har inte gjort bort sig på V75 och då ska man väl räcka en bit här med?
Skrällen :
9 Kink Adviser satt fast med mycket krafter senast och såg formstark ut. Liknande resa denna gång att vänta men invändiga resor brukar löna sig över längre distanser. Lucka denna gång?
Vår Vinnare :
11 Jetline

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
6 Callela Leonard verkar bli rätt så stor favorit här vilket jag tackar för. Här blir det absolut svar om ledningen från både Hesiod men framförallt Augustus F och från spår 6 bakom bilen kan det bli en dryg inledning. Jag har en helt annan vinnare.
Motbuden :
10 Hagentoy. Nu är det dags. För två starter sen började jag vurma för denna herre i tipsen som tänkbar skräll mot då favoriten Zorro Swing.
Han svepte då fältet fram till ledaren halvvarvet från mål och gick ok in i mål som trea men såg fin om än lite ringrostig ut. Kan ev varit första starten på vinterbanan som gjorde att aktionen svek lite efter den svepningen. I vilket fall en bra insats.
Senast gick han på innerspår över långa distansen och blev grovt störd av galopperande häst i sista sväng. Tappade massor av fart men fullföljde invändigt och med tidigare lucka vinner han lätt för det var inte slutsålt i mål.
Denna gång tror jag det blir lite körning i början och Mats E Djuse tar en position i 3-4e utvändigt och kastar loss när det passar.
Livsfarlig till denna start och till endast 15% gräver jag djupt i fickorna.
3 Hesiod är snabb ut och siktar mot tät. Grundkapabel och segervan som unghäst. Gör sällan dåliga insatser så det känns hårt att såga men jag kan inte spela en häst som inte vunnit lopp på svensk mark sen sommaren 2018.
1 Zorro Swing är minst lika bra som någon annan i fältet och hade nog tillhört favoriterna med annat spår. Skulle det öppna upp sig har han en spurt av bästa märke och är mitt första motbud mot min idé men innerspåret är lite bekymmersamt. Borde dock streckas på alla seriösa kuponger som inte singelstreckar.
Skrällen :
5 Augustus F. börjar bli till åren och vill ha speciella lopp för att ta i fullt ut. Rygglopp eller ledningen över kortare distanser är hans melodi och skulle han komma till tät här och få bestämma en bit kan det vara en megaknall.
Vår Vinnare :
10 Hagentoy


Spelförslag :
DD 1 : 3-7-11-13-15
DD 2 : 10 Hagentoy

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!