Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla tisdagen 21/1

Man ska inte vara dålig förlorare men när man inte ens vill tävla med Forza Rapida igår så kan man ju lika gärna stryka o åka hem. Nu bytte man huvudlag på favoriten och man undrar ju om Hans Crebas som har kört Forza Rapida gav en peng till norrmännen för att inte ladda från start?
Skämt åsido så vill man ju se lite tävlan inom travet och med tanke på prestationen från favoriten så vinner den inte loppet om den blir synad i spets eller utsvarad från start.
Min hemmabana bjuder på kvällens tävlingar och det ska bli rofyllt att få höra hovtrampet live för en gång skull.
Få saker inom travet slår att vara på plats och höra hästarna frusta och känna marken vibrera när upploppet nalkas i en kall januarikväll.
Favoriten i inledningen är en riktigt bra häst men tränaren låter väldigt passiv och jag tror inte man ens laddar från start.
I andra avdelningen kan nog lite vad som helst hända då det är gamla hästar som är väldigt ojämna i prestationerna. Favoriten är ynglingen i loppet med sina 8år.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Walther på G borde väl ändå bli knapp favorit då man ser till raden plus att han imponerade på V75 senast. Dock är André Eklundh väldigt passiv inför denna start och byter från helstängt till murphybländare som tidigare. Inget jättekonstigt men ändå en indikation på att man vill spara hästen till V75-finalen. Snabb ut och kommer man till tät så kör man väl där ändå.
Vettig vinstchans trots tveksam tränare/kusk. Svår att räkna på och inget spikbud.
Motbuden :
2 Victory Road lär dra på sig mycket spel och ska vid sunda vätskor räknas tidigt. Var dock totalt usel i senaste starten på Bjerke men Uffe säger att banan var ännu sämre än hästens prestation och han räknar med att han ska göra ett bra lopp till denna start.
Can't see back och jänkarvagn som vanligt.
7 Veiled blir rejält kuskförstärkt med Jepson och hyperintressant som inte alls mycket spelad.
Stark och oöm vilket gör att spåret spelar mindre roll. Får ofta tuffa löpningar och håller alltid bra ändå. Borde gynnas av Axevallas långa upplopp.
Möter kanske lite tuffare än normalt men går framåt själv med för varje start.
Skrällen :
1 Unheard Of gillar bäst ett lopp på rulle och har ett perfekt utgångsläge för det här. Borde ha bra chans på vinnarhålet och sen har han ett långt upplopp på sig att hitta luckan.
Vår Vinnare :
2 Victory Road

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
6 Smokey Herman låter hemmatränaren Stenströmmer väldigt positiv angående denna start. Vilat kort och fått behandling men brukar gå bra efter vila. Här gör man ingen hemlighet av att man siktar på spets och slut men det är många startsnabba invändigt och det får inte bli för tuff öppning då upploppet är som sagt långt.
Motbuden :
4 Ohtala känns intressant här. Ledningen senast i tuff öppning och gav sig ytterst motvilligt sista biten mot Untersteiners Adde SH. Oavsett vilket upplägg man väljer denna gång så tycker jag att han ska räknas tidigt.
3 Wollafur var kanske lite sämre senast men det var också i stenhårt sällskap och fick ett riktigt dåligt lopp av kusken. Bra dessförinnan och tål lite tempo.
1 Dokonjo brukar det vara spets o släpp med och det blir nog samma visa denna gång. Har fart för att överraska om luckan kommer.
Skrällen :
8 Felix V.M. är inte så tokig och har bra spurt men kräver nog högt tempo för att komma in i loppet. Skulle det däremot bli en tuff öppning som det finns viss risk för kan han absolut skrälla.
Vår Vinnare :
6 Smokey Herman


Spelförslag :
DD 1 : 2-7
DD 2 : 3-4-6

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!