Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad måndag 20/1

Ny vecka och Dagens Dubbel tar sin början i Värmland med Färjestad.
Känslan är att det kan skrälla till i andra avdelningen då det kommer vara en svag spetshäst och alla betrodda har dåliga utgångslägen.
Jag väljer att gå på spetshästen i inledningen för att kunna gardera i avslutningen.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
4 Inez Alki med Hans Crebas bär favoritskapet i första avdelningen. Vann V75 i överlägsen stil på Mantorp näst senast och var ok i starten efter men inte mer. Hade svårt läge dock och fick en smått omöjlig resa med fjärdespår i sista sväng.
Van vid tufft motstånd och borde hamna vettigt på det från spåret.
Öppet lopp dock på förhand och ledningen blir det inte.
Motbuden :
5 Forza Rapida är en utpräglad spetshäst som trivs bäst när han får gå i sitt eget tempo. Ledningen brukar var guld värd på Färjestad och känslan är att han leder väldigt länge. Hela vägen?
Skrällen :
2 Kasper Trot är nog hårdaste hästen i fältet och hade inte Forza Rapida fått ett sådant bra spår hade jag nog kunnat överväga att chansspika. Kan dock nå tät om det blir galopp på norska gästen.
Bara streckad på 6% och körs av Jepson då Goop är i Frankrike.
Intressant skräll om man vill gardera. 
Vår Vinnare :
5 Forza Rapida

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Höwings Venus bör bli favorit efter övertygande seger senast. Vinner dock lite för sällan för min smak och utgångsläget är svårt. Som favorit är han ointressant för mig. Pass.
Motbudet :
8 Massive Speed har lika risigt spår han men tycker han är lite hårdare än favoriten och som andrahandare blir han mer spelbar i ett öppet lopp. Har klarat svåra spår tidigare.
12 Vikens Dome avslutade vasst efter luckan invändigt senast och såg riktigt fin ut. Spåret är givetvis katastrof men har haft liknande lägen varje start och gått bra hela tiden.
Passas tidigt.
Skrällen :
10 On Stage Indika är inte så tokig i grunden och rätt så kvick ut så trots bakspår kanske man kan slinka igenom till en bra position. Brottats med otroligt dåliga spår hela tiden så raden känns ok ändå. Micke J förstärker och känner hästen sen tidigare.
Blir förmodligen helt ospelad och värdet känns skyhögt.
Vår Vinnare :
8 Massive Speed


Spelförslag :
DD 1 : 5 Forza Rapida
DD 2 : 8-10-12 (1-3-6-9)
Hästarna inom parantes endast en liten peng.

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!