Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Gävle fredag 10/1

Lite stolpe ut i veckan och ett rätt ger ju inget på dagens dubbel. Tycker man är ganska rätt ute på vilka favoriter som duger eller inte men väljer ”fel” spik.
I tisdags t ex hade man en 11-oddsare som vinnare i dd2 men spricker på favoriten i första. Nu var det visserligen totalt förändrade förutsättningar med två strukna invändigt om favoriten och min ide slungade sig i galopp direkt pga ny dålig startrygg men man vill ju gärna hitta DD:n på så få kombinationer som möjligt.
Jaja… nya tag till Gävle ikväll och tycker mig ha en vinnare med mycket bra vinstchans.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
1 Adi Gallia kommer inte ha några som helst problem att svara ledningen från innerspåret mot det här gänget. Blir nog sen svårstoppad över distansen.
Hade tre raka inför senast och var klart bra då från smått omöjligt läge.
Enda negativa är att han möter rätt så tuffa hästar och blir lite för stor favorit men ibland får man bara acceptera att värdet inte finns där men man tror på vinst ändå. Måste ha bra chans.
Motbudet :
8 Highspirit kommer inte förbi Adi Gallia från start. Det kan jag ta gift på vad ni än har hört.
Däremot gillar han att vara med det framme och över korta häcken går han bra utvändigt ledaren också. Minns att jag totalsågade honom som favorit på V75 för två år sen eftersom han inte kunde få ledningen och han bara mosade allt från dödens.
Nu har han blivit 12år och gick sig riktigt trött i förra starten vilket är ett minus så jag förväntar mig ingen dödenskross men ville bara påpeka att kunnande finns.
7 Tobacco och 10 Overtimesofin kommer säkert bli spelade men jag tycker man bör avstå dessa.
Den förste har många ettor i raden men det är under sadel och inte sulky och man såg näst senast att det gav ingen effekt i sulkyn. Den senare har en ok avslutning men tycker hon går bäst i spets. Pass på båda.
Skrällen :
Hittar ingen vettig skräll som är värd pengarna på en dagens dubbel. På V64 skulle jag strecka 2-9-11 om jag ville gardera favoriten.
Vår Vinnare :
1 Adi Gallia

Dagens Dubbel 2 – 2640m Voltstart
Favoriten :
7 Ivanhoe borde vara given så här efter nyår men likt sin namne är han nog vassast i gänget om han sköter sig. Ska han ligga sårad på bår (galoppera) halva filmen så lär de övriga vara snabba att utnyttja det.
Blev galopp från just springspår näst senast och även Oscar J verkar lite brydd över spåret varför gardering inte är fel.
Motbudet :
3 Winnie the Pooh kan få spets här om mitt skrällbud kan tänka sig att släppa eller om Kontio prickar starten. Skulle favoriten göra bort sig så tror jag att den av 2 och 3 som får tät har väldigt stora chanser då man inte ser några hästar som direkt brukar ”runda fält”
Skrällen :
2 Elias Avant kunde inget senast efter invändig resa men var bra två starter innan det. Rätt vass ut i volt och höll mycket bra från ledningen näst senast på samma distans.
Kan hålla länge från spets om favoriten dummar sig från start.
Vår Vinnare :
7 Ivanhoe

Spelförslag :
DD 1 : 1 Adi Gallia
DD 2 : 2-3-7

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!