Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby torsdagen 2/1

Nytt år och nya speltips.
V75-yran är över för denna gång och frågan är om det är någon som orkar med V75 en vecka i sträck? Hälften av omgångarna kändes som ren utfyllnad.
Sänder en tanke till hedersknyffeln Torbjörn Jansson som på Nyår fick en hjärtinfarkt men redan mår bättre tack o lov. Ibland är hästarna sekundära.
Dagens Dubbel från Åby denna torsdagskväll och i andra avdelningen får vi se comebackande Gizmo De Veluwe göra sin andra start på dryga 18 månader.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Jopi blir nog knapp favorit här då hon är naturliga spetsbudet. Loppet känns lite ihåligt på förhand med ett par 3-4st som höjer sig över de andra.
Kan gå från tät men jag tvivlar då man inte startat sen i somras och även om man från stallet låter som att det är väl förberett så tror jag man behöver något lopp för att segerstrida på allvar.
Motbudet :
4 Artemide Zack trodde jag skulle bli favorit på de två starter han visat på svensk mark. Jepson fick bra snurr på henne näst senast och jag tror att hon blir svårslagen här.
9 Global Wireless tror jag är tuffast emot men verkar gå bäst i tät varpå bakspåret blir ett litet frågetecken. Mediokra startryggar gör inte saken bättre. Annars fin häst med bra kapacitet men riskerar hamna punschigt på det.
Skrällen :
1 Ottens Flamma kommer säkert bli mer påpassad än hon förtjänar men är van att möta mycket tuffare motståndare än så här och Peter siktar nog på att leda loppet länge.
Behöver nog få bestämma en bit om det ska hålla men får fint lopp oavsett.
Vår Vinnare :
4 Artemide Zack


Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
1 Zeeland Kronos blir nog spik på många system och har vunnit med skor tidigare samt går ner lite i klass här. Untersteiner lär försöka köra vad som går från start och sen stanna där i mål.
Vettig favorit men tycker det är lite för glest mellan vinsterna för att spika även om hon har 2 av 2 från tät.
Motbudet :
5 Gizmo de Veluwe nämnde jag i ingressen och visst har hans karriär varit kantat av problem men han känns lite intressant med Henriette Larsen som verkar få fart på det mesta.
Kan behöva något/några lopp till kanske men möter inte blodigaste gänget heller denna starten.
Jag vågar inte stå över.
11 Nolimit Jimmit har lite svårt att hålla ordning på benen men de gånger han går felfritt brukar han sluta långt framme. Halvsvårt läge på distansen men värd en varning för verkar bli lite bortglömd.
Skrällen :
2 Champion Melon kanske får svårt att ta en längd på favoriten men har gått bra en längre tid och antar att han siktar på rygg ledaren och open stretch. Vinstrik.
Vår Vinnare :
2 Champion Melon ger mest värde.


Spelförslag :
DD 1 : 4 Artemide Zack
DD 2 : 1-2-5-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!